21 °C Budapest
Felkötheti a gatyáját Kína: érkezik az új amerikai szuperfegyver, itt fogják bevetni

Felkötheti a gatyáját Kína: érkezik az új amerikai szuperfegyver, itt fogják bevetni

2024. szeptember 17. 18:14

Az Egyesült Államok új stratégiát dolgoz ki a Kína elleni tengeri hadviselésre, melynek középpontjában a nagy mennyiségű, könnyen gyártható és költséghatékony, hajók elleni fegyverek állnak. Az amerikai erőfeszítések célja az indo-csendes-óceáni térségben állomásozó erőik felszerelése, illetve ellenfeleik elrettentése - közölte a Reuters.

Az Egyesült Államok felgyorsította a QUICKSINK nevű fegyver tesztelését, ami gyakorlatilag egy olcsó, GPS-vezérlésű bomba. A légierő nemrég egy B-2 lopakodó bombázóval tesztelte a fegyvert a Mexikói-öbölben. Bár Kína továbbra is előnyben van a hajók elleni rakéták számát tekintve, a QUICKSINK gyártási sebességének növelése a későbbiekben csökkentheti a felek közti különbséget. Az új stratégiát részben az orosz-ukrán háború ihlette.

Amerika és Kína is jelentős fegyverarzenállal rendelkezik

Az amerikai hadsereg különféle hajóelhárító fegyvereket telepít Ázsiában, köztük az új Typhon mobil rakétaütegeket, amelyeket a Fülöp-szigeteken próbáltak ki. Ezek a rendszerek SM-6 és Tomahawk rakétákat képesek indítani tengeri célpontok ellen. Euan Graham, az Ausztrál Stratégiai Politikai Intézet vezető elemzője szerint

az USA taktikája természetes ellenpontja annak, amit Kína csinál – a szakértő ezzel arra utal, hogy Peking is jelentős hajó- és ballisztikus rakétaarzenállal rendelkezik.

Collin Koh, a szingapúri S. Rajaratnam School of International Studies tudósa szerint ez a stratégia bizonyos értelemben kiegyenlíti a felállást, ugyanis a hajóelhárító fegyverek stratégiai elhelyezése - például a Fülöp-szigeteken - lehetővé tenné a Dél-kínai-tenger nagy részének is az elérését, ami egy olyan terület, amely felett Kína szuverenitást követel.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?