13 °C Budapest
Közelkép Férfi ügyvéd vagy bíró keze a kalapácsot ütő, hangzó tömbön, jogi könyvekkel dolgozik, jelentést tesz az ügyről az asztalon a modern irodában, a jog és az igazságszolgáltatás koncepciója.

Friss hírek a sokkoló iskolai mészárlásról: újabb embert vádolnak a hatóságok, brutális dologra derült fény

2024. szeptember 6. 11:15

A georgiai hatóságok letartóztatták annak a 14 éves fiúnak az apját, akit a szerdai, négy halálos áldozatot követelő iskolai lövöldözéssel gyanúsítanak. Az 54 éves Colin Gray ellen többek között gondatlanságból elkövetett emberölés és gyermekekkel szembeni kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat - írta a Reuters.

Chris Hosey, a Georgia Nyomozóiroda igazgatója sajtótájékoztatón arról beszélt: a vádak abból erednek, hogy Gray megengedte fiának, Coltnak, hogy fegyvert birtokoljon. A 14 éves Colt Gray ellen négyrendbeli gyilkossággal emeltek vádat, és felnőttként kerülhet bíróság elé. A nyomozók szerint a fiú egy félautomata puskát használt a támadáshoz, amelyben két tanár és két diák vesztette életét. További kilenc ember megsérült.

A hatóságok azonosították az áldozatokat: Mason Schermerhorn és Christian Angulo 14 éves diákok, valamint Richard Aspinwall (39) és Cristina Irimie (53) tanárok vesztették életüket. Jud Smith Barrow megyei seriff közölte: "A kilenc sérült, nagy örömmel mondhatom, teljesen fel fog épülni."

Az apa megvádolása új perspektívát jelenthet az iskolai lövöldözések megfékezésére tett kísérletekben. Áprilisban egy michigani tinédzser szüleit is elítélték, miután fiuk lelőtt négy iskolatársat a georgiai középiskolában. Ez volt az első alkalom, hogy szülőket jogilag felelősségre vontak gyermekeik iskolai lövöldözésben elkövetett tetteiért.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?