14 °C Budapest
Houston, 2024. július 25.Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje beszél az Amerikai Tanárok Szövetségének 88. országos gyûlésén Houstonban 2024. július 25-én. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Leslie Plaza Johnson

Így áll most a Harris-Trump csata: ő lenne az amerikai elnök, ha matartanák a választást

2024. augusztus 29. 17:15

A Reuters/Ipsos legfrissebb felmérése szerint Kamala Harris demokrata alelnök 45%-os támogatottsággal vezet Donald Trump 41%-ával szemben a regisztrált szavazók körében. Ez jelentős növekedés a júliusi 1 százalékpontos előnyhöz képest - írta meg a Reuters.

A nyolc napos, 2 százalékpontos hibahatárral rendelkező felmérés szerint Harris különösen a nők és a spanyolajkúak körében erősödött. Mindkét csoportban 13 százalékpontos előnyre tett szert Trumppal szemben, ami javulás a júliusi 9, illetve 6 százalékpontos különbséghez képest.

Trump továbbra is vezet a fehér szavazók és a férfiak körében, bár előnye csökkent a főiskolai végzettséggel nem rendelkezők között. A felmérés rávilágít az elnökválasztási verseny dinamikájának változására Joe Biden elnök júliusi visszalépése óta. Harris azóta több kulcsfontosságú ingadozó államban is előretört.

A demokrata szavazók 73%-a nyilatkozott úgy, hogy Harris jelölése növelte lelkesedésüket a novemberi választások iránt. A Harris-szavazók 52%-a elsősorban a jelölt támogatása miatt szavaz rá, nem pedig Trump ellenében.

Trump továbbra is vezet a gazdasági kérdésekben, míg Harris az abortuszpolitikában élvez előnyt. A szavazók 41%-a, köztük a demokraták 70%-a aggódik egy esetleges országos abortusztilalom miatt. A felmérés 4253 amerikai felnőtt, köztük 3562 regisztrált szavazó megkérdezésével készült. Robert F. Kennedy Jr. független jelölt, aki a felmérés ideje alatt függesztette fel kampányát, 6%-os támogatottságot ért el.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

címlapkép: Leslie Plaza Johnson, MTI/MTVA

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 14. szombat
Szeréna, Roxána
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 14. 07:02