21 °C Budapest
Palermo, 2024. augusztus 19.A Perini Navy Press Office képén a brit bejegyzésû Bayesian vitorlásról, amely egy viharban a szicílai Palermo környékén 2024. augusztus 19-én hajnalban elsüllyedt. A fedélzetén tartózkodó 22 ember közül 15-öt kimentettek, egyet holtan találtak meg, hatot még keresnek.MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Egyre fogy a remény: két holttestet találtak az olasz partoknál elsüllyedt szuperjachton

2024. augusztus 21. 19:44

A szicíliai partoknál elsüllyedt luxusjacht roncsában két holttestet találtak a búvárok az olasz média jelentése szerint. A 30 millió font (~13,8 milliárd forint) értékű Bayesian nevű szuperjacht hétfő reggel süllyedt el, miután egy rendkívül erős hullám csapott le rá - írja a Daily Mail.

A La Repubblica beszámolója szerint a két áldozat maradványait a hajótestben, két matrac mögött fedezték fel. Egy forrás a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy az egyik holttest egy "erős testalkatú férfié" volt.

A katasztrófa óta hat utas eltűnt, köztük Mike Lynch brit technológiai vállalkozó és 18 éves lánya, Hannah. Jonathan Bloomer, a Morgan Stanley vezetője és felesége, Judy, valamint Chris Morvillo amerikai állampolgár és ékszertervező felesége, Neda Morvillo szintén az eltűntek között van.

A mentési munkálatokat nehezíti, hogy a kabinokhoz való hozzáférést törmelék és sűrű iszap akadályozza. A jacht 50 méter mélyen fekszik a tengerfenéken, ami korlátozza a búvárok merülési idejét.

A tragédia augusztus 19-én, hétfőn hajnali 5 órakor történt, amikor egy heves vihar során tornádószerű széllökések érték a hajót. A becsapódás olyan erős volt, hogy a jacht "mindössze 60 másodperc alatt" elsüllyedt. A fedélzeten tartózkodó 22 emberből 15-en menekültek meg, köztük egy brit anya, aki kislányát tartotta a vízben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A legénység egyik tagjának, Recaldo Thomas kanadai-antiguai szakácsnak a holttestét órákkal a katasztrófa után megtalálták. Az újabb holttestek felfedezése csökkenti a reményt, hogy a többi eltűnt utas életben lehet.

Címlapkép: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?