23 °C Budapest
Atlanta, 2024. július 31.Kamala Harris amerikai alelnök, a Demokrata Párt nem hivatalos elnökjelöltje az Atlantában rendezett kampányrendezvényen 2024. július 30-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.MTI/EPA/Edward M. Pio Roda

Új csodafegyverrel állt elő Kamala Harris: így simán behúzza az elnökválasztást Trump előtt?

2024. augusztus 16. 11:15

Kamala Harris, az Egyesült Államok alelnöke, új gazdaságpolitikai javaslatokkal állt elő, amelyek az élelmiszer- és lakásárak csökkentésére összpontosítanak. Ezeket a terveket hamarosan részletesen ismerteti Észak-Karolinában tartandó beszédében, amelyek középpontjában a megfizethető lakhatás és az infláció elleni küzdelem áll. Donald Trump republikánus elnökjelölt "kommunista árszabályozásnak" nevezte Harris terveit.

Az Egyesült Államok alelnöke, Kamala Harris új gazdaságpolitikai javaslatokkal állt elő, amelyek középpontjában az élelmiszer- és lakásárak csökkentése áll. A terveket pénteken, Észak-Karolinában tartandó beszédében fogja részletesen ismertetni. Az elnökjelölt ígéretet tett az élelmiszerárak szövetségi szintű szabályozására, valamint 3 millió új lakás építésének támogatására állami forrásokból. Emellett törvényt hozna a lakbérek növekedésének lassítására, és 25 ezer dolláros előleg-támogatást nyújtana az első lakásvásárlóknak - írja az AP News.

Az alelnök lakásépítési tervében szerepel egy adójóváírás bevezetése azon építők számára, akik kezdő otthonokat építenek első lakást vásárlóknak. Emellett megduplázná a Biden-kormányzat 20 milliárd dolláros "innovációs alapját", amely lakásépítésre irányul. Harris kezdeményezéseit a jelenlegi kormányzat munkájának folytatásaként értékeli. Joe Biden elnök egy csütörtöki rendezvényen kijelentette: "Kamala holtversenybontó szavazata tette ezt lehetővé", utalva az inflációcsökkentő törvény elfogadására.

Az élelmiszerárak szabályozására vonatkozó javaslat vitát váltott ki. Donald Trump republikánus elnökjelölt "kommunista árszabályozásnak" nevezte Harris tervét, míg a húsipar képviselői szerint az nem oldaná meg az infláció valódi okait.

Címlapkép: Edward M. Pio Roda, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 11. 11:25