A hand punching a test button on an electrical Carbon Monoxide Alarm

Durva betöréshullám indulhat Magyarországon: simán kifosztanak a nyaralás alatt, ha erre nem figyelsz

2024. június 27. 15:44

Annak érdekében, hogy otthonunk biztonságát távollétünk alatt is megőrizzük, fontos, hogy kerüljük el azokat a gyakori hibákat - mint például a közösségi médián való helymeghatározás megosztása vagy a kulcsok könnyen kitalálható helyre történő elrejtése - amelyek potenciálisan megnövelik a betörés kockázatát, és kövessünk szakértők tanácsait, mint például a rendszeres rutin megváltoztatása vagy a biztonsági rendszerek hatékony használata – írta meg a huffpost.

Az otthoni biztonság megőrzése, különösen hosszabb távollét esetén, kiemelt fontosságú. Csak néhány napja írtuk meg, hogy milyen súlyos károkat okoznak a magyaroknak a betörések.

Gene Petrino, az amerikai Survival Response LLC társalapítója és nyugalmazott SWAT-parancsnoka, arról beszélt, hogy bizonyos tevékenységek vagy azok elmulasztása jelentősen növelhetik a betörés kockázatát. Az otthonbiztonsági szakértőkkel folytatott beszélgetések során több lépést is azonosítottak, amelyekkel csökkenthető ez a veszély.

1. Kerülni kell a közösségi médián való valós idejű helymeghatározási frissítéseket. Rebecca Edwards, a SafeWise biztonsági szakértője szerint nem célszerű nyilvánosságra hozni, ha valaki éppen nyaralásra megy vagy egy koncertre látogat el. A "Bling Ring" esete is ezt támasztja alá, amikor hírességek otthonait fosztották ki azáltal, hogy követőik tudták róluk, távol vannak.

2. Fontos mindig bezárni az ablakokat és ajtókat, valamint bekapcsolni a riasztórendszert. Edwards rámutat arra is, hogy érdemes ellenőrizni a kevésbé nyilvánvaló belépési pontokat is, mint például a második emeleti vagy pinceablakok.

3. Változtasson rendszeresen útvonalon és időponton amikor elhagyja otthonát. Petrino szerint ez megnehezíti a potenciális betörők számára az időbeosztás tervezését.

4. Ne hagyjon kint szerszámokat vagy létrákat. Ezek nem csak vonzhatják a tolvajokat de segíthetnek nekik bejutni az otthonba is.

5. Ne tartsa bekapcsolva a veranda fényét napközben. Edwards javasolja inkább időzített világítás használatát.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

6. Gondoskodjon arról, hogy levelek és csomagok ne halmozódjanak fel távollétében. Petrino azt tanácsolja, hogy intézkedjenek előzetesen a postai küldemények átmeneti felfüggesztéséről.

7. Fontos a gyepápolás és hóeltakarítás – egy gondozatlan ingatlan könnyebb célpontot jelenthet.

8. Kerülendő a kulcs "elrejtése" tipikus helyeken mint például lábtörlő alatt vagy virágcserépben. Alternatívaként intelligens zár használata javasolt.

9. Ajánlott változtatni az autó parkolási helyén vagy használni egy szomszéd segítségét annak érdekében, hogy úgy tűnjön mintha valaki otthon lenne.

10. Az ilyen típusú intézkedések - beleértve a kamerák és mozgásérzékelős világítás alkalmazását - csökkenthetik otthona vonzerejét potenciális betörők számára és növelhetik annak biztonságát távollétében is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem