Kitolják a határidőt: támogatással vásárolhatók bankjegyvizsgáló készülékek

Pénzcentrum
2012. október 11. 14:07

Az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a Magyar Nemzeti Bank bankjegybiztonsági programja iránt érdeklődők száma. A program keretében a kiskereskedők és szolgáltatók már 7000 forinttól juthatnak a megbízható bankjegyellenőrzést lehetővé tevő UV-A/C készülékhez. Annak érdekében, hogy a felhasználóknak elegendő idejük legyen pályázatuk elkészítésére, a jegybank meghosszabbította a leadási határidőket; így pályázni november 23-ig lehet - tájékoztatta lapunkat az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank törvényben rögzített feladata, hogy a gazdaságot megfelelő mennyiségű, minőségű és címletösszetételű készpénzzel lássa el. A jegybank kiemelt figyelmet fordít a bankjegyhamisítás elleni küzdelemre, valamint a tudatos készpénzhasználatra. Jelenleg a hamis bankjegyek elleni védekezés egyik leghatékonyabb eszköze az UV-A és UV-C fénycsővel egyaránt rendelkező bankjegyvizsgáló segédeszközök használata.

Bár a hazai bankjegyhamisítás nemzetközi viszonylatban is alacsonynak tekinthető, a tudatos készpénzhasználattal még így is tovább csökkenthető a hamis bankjegyek elfogadása miatt keletkező kár. A nem valódi papírpénz elfogadása esetén ugyanis a veszteség az elfogadó kiskereskedőt és szolgáltatót terheli.

A jegybank által támogatott program keretében egyes UV-A/C készülék már 7000 forinttól elérhetők: így akár már egy hamis 10 ezer forintos bankjegy kiszűrésével megtérül a pályázók befektetése.

A jegybank a pályázat során az UV-A/C készülékek nettó kiskereskedelmi árának 60 százalékával — de készülékenként legfeljebb 20 ezer forinttal — támogatja a programban résztvevő pályázókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A jegybank a benyújtott pályázatokat az előre meghirdetett kritériumok alapján elbírálja, majd ezt követően elpostázza a támogatást igazoló kupont és az információs anyagokat az arra jogosultaknak.

A közlemény szerint az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a Magyar Nemzeti Bank bankjegybiztonsági programja iránt érdeklődők száma. Annak érdekében, hogy a felhasználóknak elegendő idejük legyen pályázatuk elkészítésére, a jegybank meghosszabbította a leadási határidőket; így pályázni november 23-ig lehet. A kuponok beváltási határideje 2013. január 10-re módosult.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?