6 °C Budapest

Ötöslottó: mikor lesz 10 milliárd a főnyeremény?

2011. június 2. 17:02

Tizenöt hét telt el az utolsó Ötöslottó-telitalálat óta, a főnyeremény pedig egyre csak gyűlik. A héten a megnyerhető összeg 1 milliárd 777 millió forint, minden idők 10. legnagyobb lottónyereménye.

Legutóbb 2011. február 12-én, a 6. héten volt telitalálatos az Ötöslottón. A hosszabb távot tekintve elmondható, hogy a halmozódás időtartamának növekedésével fokozatosan nő a játékkedv és a feladott szelvények száma is.Míg az Ötöslottó esetében a heti átlag körülbelül 3,5 millió szelvény, addig egymilliárd forint feletti főnyeremény esetében 1 millió szelvénnyel is több érkezhet be hetente.

A játék Részvételi Szabályzata kitér arra is, hogy mikor lesz az a hét, amikor már nem halmozódik tovább a nyeremény. Így a jelenlegi Ötöslottó halmozódás kezdete 2011. február 20., az attól számított 1 éven belüli utolsó nap pedig 2012. február 19.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a főnyeremény akkori értékére csak becslést lehet adni, a pontos érték a még hátralévő kb. 3/4 év forgalmától, a játékosok érdeklődésétől jelentős mértékben függ. Számításaik alapján azt valószínűsítik, hogy a 10 milliárd forintos határt meghaladhatja az akkorra halmozódó összeg. Az egy éves maximális halmozódási határ elérésére egyébként a lottók esetében eddig még nem volt példa Magyarországon.

A szombati sorsolást a Pénzcentrum.hu élőben közvetíti, este fél 9-től. 9 órára az is kiderül, elvitte-e valaki a hatalmas nyereményt. 

 

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?