6 °C Budapest

Pénzügyi vita hátráltatja a metróépítést!

Pénzcentrum
2008. szeptember 25. 09:45

A négyes metró kivitelezési munkálatait végző alagútfúró konzorcium (Bamco) szerint a beruházó többmilliárddal tartozik neki, ezért a munkálatok leállítását fontolgatják. A DBR Metró Projekt Igazgatóság vitatja az összeg jogosságát, mely főként az előre nem várt pluszmunkák költségéből tevődik össze - írja a Világgazdaság.

A Bamco cég fúrja az alagutakat és végzi az Etele és a Szent Gellért téri állomás építési munkálatait. A konzorcium a munkálatok leállítása mellett dönt, amennyiben a DBR nem egyenlíti ki a többmilliárdos tartozását. A kivitelező szerint egy ekkora projektnél normális, hogy - előre nem látható - a szerződésben vállaltak feletti munkálatokat is el kell végezni, de akkor fizessék is ki annak többletköltségét.

A kivitelező eddig mintegy 150 igényt nyújtott be a megrendelőnek, amiből 25-öt, összesen 6,4 millió euró (1,536 milliárd forint) értékben jogosnak is tartottak. Ezek kifizetése folyamatban van, a többi még feldolgozás alatt van, vagy irreálisnak bizonyult és elutasították. A DBR képviselője elmondta, hogy csak azokat a követeléseket tudják elfogadni, melyek mögött megfelelő dokumentáció és valós teljesítés áll.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?