Átverték az utasokat: a brit versenyhivatal vizsgálódik!

Pénzcentrum
2008. július 24. 11:00

Európa egyik legnagyobb fapados légitársasága, az ír Ryanair ügyében vizsgálódik a brit versenyhivatal, miután kiderült, hogy a cég internetes oldalának nyitólapján meghirdetett árak nem tartalmazták az adókat és az illetékeket. A légitársaság szóvivője szerint a hiba nem a fogyasztók megtévesztésére irányult, hanem a honlap az óriási látogatottság miatt túlterheltté vált és rendszerhiba áll a háttérben.


Forrás: BBC News
A fapados légitársaság szakemberei felvették a kapcsolatot a honlapot üzemeltető informatikusokkal, akik szerint a hiba kijavítása napokig is eltarthat. A cég a hiba kijavításáig a főoldalon piros betűvel szedett közleményben tájékoztatja az érdeklődőket az eltérésről. A cég mentségül azt hozta fel, hogy a foglalási eljárás több oldalon keresztül zajlik és már a második oldalon a helyes ár szerepel.

A versenyhivatal vizsgálata még tart, a szerv nem fogadja el a rendszerhibára való hivatkozást, mivel egyértelműen megállapítható, hogy az árakat tévesen tüntették fel. A brit légitársaságoknak az uniós törvénykezést figyelembe véve a teljes útiköltséget szerepeltetni kell a vételárban, csak a választható opciókat tüntethetik fel külön oldalon.

A légitársaság a kiadott közleménnyel és a hiba kijavítására irányuló munkálatokkal minél előbb szeretné orvosolni a problémát. Aki jelenleg a cég honlapján le szeretne foglalni egy utat, az biztos, hogy a teljes vételárról kap tájékoztatást. A cég idén februárban a foglalási rendszer fejlesztésére hivatkozva már leállította az internetes foglalásokat, de úgy tűnik az akkori frissítés csak néhány hónapig bírta.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?