Az UniCredit Csoport Európa szerte alkalmazza a SEPA-rendszert

Pénzcentrum
2008. január 28. 14:44

A SEPA, az Egységes Euró Pénzforgalmi Övezet mai, 2008. január 28., hétfői bevezetésével az UniCredit Csoport több mint 240 000 európai vállalati ügyfele számára hoz létre közös, egységes eurófizetési infrastruktúrát. Ennek révén Európán belül az országok közötti átutalások egységesebbek, biztonságosabbak és hatékonyabbak lesznek. A pénzforgalomban és a likviditás tervezésében ugyancsak nagy előrelépés várható.

"A pénzforgalmi műveletek kiemelt fontosságúak az UniCredit Csoport vállalati ügyfelei számára. Célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsuk. Európai piaci orientációnknak köszönhetően már rendelkezünk azzal a szakértelemmel és technológiával, amelynek segítségével az európai fizetési tranzakciókat professzionális módon tudjuk kezelni - mondja Marco Bolgiani, az UniCredit Corporate Banking üzletág pénzforgalmi műveletek részlegének vezetője. − Az országokon belüli és a nemzetközi fizetési tranzakciók esetében a jövőben egyaránt gyors növekedésre számítunk. Ehhez ideális alapot teremt az Olaszországban, Németországban, Ausztriában, valamint Közép- és Kelet-Európában szerzett erős piaci pozíciónk. Az UniCredit Csoport tavaly több mint 3,5 milliárd tranzakciót hajtott végre európai ügyfelei megbízásából."

Az UniCredit Csoport vállalati üzletágának tanácsadói jelenleg is segítik az ügyfeleket a SEPA-ra való átállásban, amelynek célja az európai szintű növekedési lehetőségek közös kiaknázása. Az UniCredit 23 európai országban több mint 9 000 bankfiókkal rendelkezik, Közép- és Kelet-Európában piacvezető. A SEPA övezet 31 országot foglal magába (az Európai Unió országai mellett Izland, Lichtenstein, Norvégia, Svájc), ebből az UniCredit 18 országban képviselteti magát 38 helyi bankkal. Ezekben a SEPA-tagországokban ma indul a lényegében a jelenlegi nemzetközi átutalásoknak megfelelő európai átutalási rendszer (CreditTransfer). Ezzel párhuzamosan a közvetlen beszedések (DirectDebit) bevezetése érdekében is folyik a munka. Németországban a SEPA beszedési rendszer 2009 januárjában kezdi meg működését. Mivel az Európai Unió még jelenleg is dolgozik a beszedésekre vonatkozó szabályok és előírások kiegészítésén, az európai szintű bevezetésre várhatóan 2009 novemberétől kerül sor.

Az UniCredit Csoport a SEPA-övezeten kívül tíz másik közép- és kelet-európai országban is jelen van, ahol vállalati ügyfelei részére hatékony fizetési szolgáltatásokat nyújt.
"Flash Payment" néven ismert egyedi csoporttermékével például az UniCredit már most elérhetővé teszi a fizetési megbízások 24 órán belüli jóváírásának lehetőségét 21 országban az UniCredit Csoport 32 bankja bekapcsolásával eurón kívül az adott ország helyi pénznemében is. Ezekből az országokból nyolc a SEPA-övezeten kívül található. "A Flash Payment szolgáltatás egyértelműen piacvezetővé tette csoportunkat Európában, hiszen a fizetési megbízások egy napon belüli jóváírását a SEPA-övezetben is csak 2012-től tervezik bevezetni. Addig a SEPA-országok bankjai a fizetési megbízásokat továbbra is három munkanapon belül teljesítik" - mondja Ernst Ohmayer, az UniCredit Cash Management és e-Banking üzletágának vezetője.

Az UniCredit Csoport további előnyöket is kínál vállalati ügyfelei részére a "EuropeanGate" rendszerén keresztül. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a külföldi érdekeltséggel rendelkező vállalatok összes számlájuk felett egyetlen helyszínről, közvetlenül, központilag rendelkezhessenek. A központosított EuropeanGate szolgáltatás bármely megadott helyszínről elérhető, és segítségével a vállalati ügyfelek minden Európán belüli fizetési tranzakciójukat egyetlen rendszerben, kényelmesen, átláthatóan és biztonságosan kezelhetik. Az UniCredit vállalati ügyfelei a EuropeanGate-en keresztül már ma is kezdeményezhetnek nemzetközi terhelési megbízásokat (debit notes), míg ez a szolgáltatás a SEPA-n keresztül csak 2009 vége felé lesz elérhető.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?