6 °C Budapest

Fejek hullanak a BKV-nál- örülhetnek az utasok?

Pénzcentrum
2007. június 29. 14:55

Mai ülésén a BKV Zrt. Igazgatósága egyhangúlag elfogadta a társaság szervezeti és működési szabályzatának módosítását. Az új SZMSZ 2007. augusztus 1-jétől lép hatályba. Ennek megfelelően a társaság négy lábon fog állni a jövőben: forgalmi, műszaki, értékesítési és gazdasági folyamatok fogják meghatározni a BKV működését. A négy szakmai pillér lehetővé teszi, hogy a működés gazdaságos, logikus, következetes és mindenki számára áttekinthető legyen, elszámoltathatóvá váljon.

A mai igazgatósági ülésen jóváhagyott szerkezetátalakítás, amelynek egyik alapja az európai és hazai mintáknak megfelelően a műszaki és forgalmi területek szétválasztása, kedvezően hat majd a vállalat működésére. A szervezet az eddigiekkel ellentétben erősen centralizált lesz.

A több életbe lépő változás közül kiemelendő, hogy csökken a felsővezetők száma. Míg eddig négy vezérigazgató-helyettes és 11 igazgató látta el feladatait, a jövőben öt vezérigazgató-helyettes, de mindössze két igazgató irányítja majd a munkát, tehát számuk kevesebb, mint a felére csökken. Lesz három üzemeltetési vezető, akik az átállás során segítik a vezérigazgató munkáját.

A BKV stabilizációs programja a tervezett ütem szerint halad. A szervezet átalakítása, valamint a hosszabb távú stratégiai fejlesztési elképzelések a lakosság, az utasok által igénybe vett szolgáltatás színvonalát és biztonságos ellátását negatívan nem érintik, hanem javítani fogják.

A szervezeti átalakítás további részleteiről a jövő hét folyamán sajtótájékoztató keretében számolunk be a sajtó képviselőinek.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?