Késik a vonat? Kérj kártérítést!

Pénzcentrum
2007. május 15. 09:30

Évente mintegy 6 millió, napi szinten pedig csaknem 17 ezer utas kénytelen azzal szembesülni, hogy az általa választott vonat jelentős késéssel érkezik a célállomásra. Az utóbbi hónapok során a vonatjegy ára ugyan meredeken emelkedett, a fogyasztók jogaiban azonban nem következett be semmilyen változás, melyet Koszorús László, a Fidesz országgyűlési képviselője egy törvénymódosítási javaslattal igyekszik orvosolni - írja a Magyar Nemzet.

A javaslat átdolgozná a kártérítési rendszert, a "komplex" elképzelések befogadására azonban nem nagyon kell szellemileg rákészülnie Olvasóinknak: negyedóra késés után a jegy árának negyede járna vissza, fél óra után a fele, háromnegyed óra után a háromnegyede, egy teljes óra után pedig... a teljes összeg. (Érdekes, hogy az abszolút értékben meghatározott küszöbök mintha az utazási távolságtól függetlenül lennének felvázolva...)

A javaslat szerint emellett kötelezni kellene a közlekedési minisztert, hogy 2008. január 1-jéig teremtse meg az online jegyrendelés működési feltételeit, valamint hogy az ÁNTSZ rendszeresen ellenőrizze a vasúti kocsik tisztaságát, egészségügyi állapotát.

A MÁV-nál a lap információi szerint jelenleg is foglalkoznak a kártérítés kiterjesztésének lehetőségével, a gond csak azzal van, hogy a társaság könnyedén hivatkozhat elháríthatatlan akadályra, és megtagadhatja a fizetést.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17