6 °C Budapest

Extrém élmény a Mecsekben

Pénzcentrum
2006. május 19. 06:50

Három milliárd forintból, 150 hektáron, Mecsextrém néven az országban egyedülálló ökoturisztikai kalandpark épül a Mecsekben.

Három milliárd forintból, 150 hektáron, Mecsextrém néven az országban egyedülálló ökoturisztikai kalandpark épül a Mecsekben.

A Mecseki Erdészeti Zrt. a 3 milliárd forint értékű és 2010-ig tartó fejlesztést önerőből, pályázatokból a város támogatásával, továbbá vállalkozói tőke bevonásával igyekszik előteremteni. A befektetés 10 év alatt a belépőkből megtérülne, az első időszakban évi 60-70 ezer, majd 2010-től évi 100-150 ezer látogatóra számítanak.

A beruházó a 150 hektáros, azaz 300 futballpályányi területen mintegy félszáz különböző játékkal várja majd az érdeklődőket. Ezek között lesz csúszda, motor-, kerékpár- és gördeszkapálya, mászófal, lombkorona magasságban ügyességi pálya is. A látogatók ellátásáról büfékben, étteremben, szállodában gondoskodnak majd. A helyszínen már működik egy erdei iskola, ebből kiindulva a vendégeknek a Mecsek értékeit, védett állat- és növényvilágát is szeretnék bemutatni.

A kalandpark kivitelezése már megkezdődött, a munkálatokra idén 200 millió forintot költenek, ennek köszönhetően év végére már több játék használható lesz.

Az állami tulajdonú, 52 ezer hektáron gazdálkodó, 250 dolgozót foglalkoztató és évente 3 milliárd forint árbevételt produkáló vállalat a fejlesztéssel saját értékét kívánja növelni, és tevékenységi körét szeretné bővíteni.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?