Jelentősen emelik a rendőrök fizetését

Pénzcentrum
2005. október 26. 08:33

Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.

 
Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre.
A jövő évi költségvetésben a kormány szándéka, hogy a rendőrök közbiztonságot javító munkáját egy jelentősebb béremeléssel ismerjék el - jelentette ki Lamperth Mónika a Lamperth Mónika az újpalotai lakótelepi rendőrség megtekintése után tartott sajtótájékoztatót
keddi kormányszóvivői tájékoztatón. A belügyminiszter elmondása szerint elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány bérét emelnék. Emellett szolgálati pótlékkal növelnék érezhetően a fizetését azoknak, akik legalább tíz éve a rendőrség kötelékében dolgoznak.
A költségvetés tervezete szerint a Belügyminisztérium jövőre 340 milliárd forintból gazdálkodhat. Idén ez az összeg a kötelező zárolást figyelembe véve 327 milliárdot tesz ki. A rendőrség támogatását 2005-ben 161 milliárd forintra, 2006-ban 166 milliárdra tervezték. A szervezet azonban ennél többet költhet, hiszen saját bevételei is vannak.
Az ország 3145 települése közül 1401-ben található valamilyen szintű rendőri szervezet. A rendőrség rendszeresített létszáma az elmúlt időben lényegesen nem változott, jelenleg 39 858 fő, míg a tényleges létszám 37 991. Sajtóhírre reagálva Lamperth Mónika elmondta, nincs olyan központi vagy belügyminisztériumi döntés, mely a rendőrök létszámának csökkentéséről szólna.
A kormányzati ciklus alatti bűnügyi statisztikáról a belügyminiszter elmondta: az ismertté vált bűncselekmények száma - a 2004-es év minimális emelkedéstől eltekintve - 2001-től folyamatosan csökken. Az állampolgárok biztonságérzetét jelentősen befolyásoló bűncselekmények esetében (például betöréses lopás, rablás) csökkenő tendencia figyelhető meg, és javultak a nyomozáseredményességi mutatók is.  
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17