21 °C Budapest
Glass bottles filled with colourfull perfumes, being sold on a Street side. Organic perfumes are made by natural ingredients and are so Fresh to smell.

Ezzel hogy verhettek át bárkit? Nevetséges hamisítványokat foglalt le a NAV

2024. augusztus 9. 11:32

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M1-es autópályán nem engedték tovább azt a szállítmányt, amelyben hamis parfümöket találtak.

A pénzügyőrök július 30-án a késő délután, Komárom-Esztergom vármegyében állítottak meg egy osztrák furgont, hogy átvizsgálják a rakományát. A jármű a papírok alapján különféle műszaki cikkeket, szerszámokat és elektronikai termékeket szállított, azonban az egyenruhásoknak gyanúsak lettek a felirat nélküli dobozok is. A raktér átvizsgálásakor kiderült, hogy a jelöletlen kartonok különféle márkajelzésű (Hugo Boss, Chanel, Giorgio Armani, Paco Rabanne stb.) parfümöket rejtenek.

Nemcsak az illatszerek feliratai, hanem a silány minőségű csomagolásuk is arról árulkodott, hogy a termékek hamisítványok. A 40 éves sofőr azt mondta, hogy Budapesten vásárolta az illatszereket – bár benne is felmerült a kétely – mégis meggyőzte az eladó a termékek eredeti mivoltáról. Azt is elárulta, hogy az illatos rakományon Bécsben szeretett volna túladni a saját internetes oldalán.

A termékeket a védjegyek jogosulti képviselői is alaposan szemügyre vették, és megállapították, hogy azok egytől egyig hamisítványok. A pénzügyőrök összesen 434 üveg hamis parfümöt foglaltak le, amelyek több mint tizennégymillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?