A Tartósítóipari Szövetség elnöke szerint a cseh Hamé három év alatt teljesen kiszorította a Globus máj-és vagdalthús-termékeit a magyar üzletek polcairól.
Szórádi Sándor szerint ebben súlyos felelősség terheli a Globus francia tulajdonosait is. Az elnök elmondta: tíz éve még 168 konzervüzem működött hazánkban, 90 százalékban magyar tulajdonban. Mára azonban a működő -és a szigorú uniós előírásoknak megfelelő- üzemek száma 15-re olvadt, és ezeknek is már csak a fele van magyar tulajdonban.
Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke szerint is egy tíz éve kezdődött folyamat végállomása a Globus bezárása. A hazai élelmiszeripar fokozatosan elveszítette belső piacait, a magyar gyártók a magas adó-és járulékterhek miatt versenyhátrányt szenvednek a környező országokkal szemben.
Mint arról beszámoltunk, múlt hétfőn a francia kézen lévő Globus végleg befejezte a budapesti, Maglódi úti gyárában a húsos termékeinek gyártását, és a gyár kétszáz dolgozója is új állás után nézhet.
A döntés mögött az elmúlt évek lassú, majd utóbbi hónapok rohamos keresletcsökkenése áll, de szerepet játszott a gyenge forint is, hiszen ezáltal az importált alapanyagok árai jelentősen megemelkedtek.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
30 éve együtt – az INTERSPAR múltja, jelene és jövője (x)
A SPAR Magyarország nem csupán egy új üzlettípust hozott be az országba, hanem egy modern, kényelmes és családbarát vásárlási élményt is, amely azóta is milliók mindennapjainak része.
Portfolio Gen Z Fest 2025


