22 °C Budapest
Brutál akciókat robbantottak az irodák nyár végére: így utazhatsz több száz ezer forinttal olcsóbban

Brutál akciókat robbantottak az irodák nyár végére: így utazhatsz több száz ezer forinttal olcsóbban

2024. augusztus 20. 16:04

Az utazás sosem volt olcsó mulatság, de a pandémia után még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, ha nyaralni szeretnénk. Miközben a repülőjegyek és szállások ára egyre emelkedik, a szeptemberi hőség és a last minute lehetőségek új perspektívát nyújtanak a nyaralni vágyóknak. Azok, akik most döntenek, még mindig fantasztikus ajánlatokra bukkanhatnak: Törökország, Görögország vagy akár Zanzibár is várja a későn ébredő utazókat jelentős kedvezményekkel. Albánia pedig egyre népszerűbb úti célként csábítja a Balkán báj szerelmeseit.

Egy nyaralás sosem volt éppen olcsó mulatság, ám a pandémia után még többe kerülnek a repülőjegyek és a szállások is szerte a világban. Nem is csoda, hiszen az élményszerzés egyre fontosabb az emberiségnek. A nyaralások átlagárai idén nagyjából 10-15 százalékot emelkedett, legalábbis a csomagban vásárolt utaké – erről több alkalommal is beszámoltunk a Pénzcentrum oldalán.

A first minute az új last minute, a szeptember pedig az új július – ilyen és ehhez hasonló hangzatos frázisokkal gyakran találkozhatunk, de persze ezeket nem kell feltétlenül elhinni. Az utazási irodák nyilván szeretik, ha már februárban lefoglaljuk és ki is fizetjük a nyári nyaralásainkat, óriási kedvezményeket adnak akkor még, de annak sem kell kétségbe esnie, aki csak mostanában döntené el, hol nyaralna idén nyáron, esetleg ősszel. Hiszen a másik felkapott szófordulat, miszerint a szeptember az új július, egyre közelebb áll a valósághoz, elég ha csak az elmúlt pár nap hőséghullámára gondolunk. Szeptemberben, októberben, sőt még novemberben is sok népszerű nyaralóhelyen van még strandidő, ami kitágítja a lehetőségeket.

Las minute ajánlatok

Lényeg, hogy augusztus végére rengeteg jó ajánlat bukkan fel, és adott esetben több száz ezer forinttal is olcsóbban utazhat aki elég bevállalós hozzá és gyorsan be tud csomagolni.

Albánia évről évre egyre népszerűbb úti cél, akit nem elriaszt, hanem inkább vonz a 'balkán báj', az semmiképp se hagyja ki Albániát úti céljai közül. Közvetlen járattal elérhető egész nyáron, két tenger is mossa partjait, de a hegyek szerelmesei is megtalálják itt a nekik megfelelő kikapcsolódást. Az Itaka ajánlatában 429 090 forint helyett fejenként 281 990 forintért tölthetünk el 8 napot egy 4 csillagos hotelben all inclusive ellátással Durres városában.

A Kartagoval a török riviérára utazhatunk elképesztően jó áron: augusztus 23-30-ig all inclusive ellátást kapunk egy 4 csillagos hotelben 199 900 forintért, ami 35 százalékkal olcsóbb mint az eredeti ár. Az árban a repülőjegy és a transzferek is benn vannak.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Ibusz ajánlatában egy görög apartmanházat bérelhetünk ki egy hétre Pargaban fejenként 99 900 forintért, ha hárman megyünk. Az árban benne van a repülőjegy is, ellátás viszont értelemszerűen nincs. Az eredeti ár 239 900 forint/fő.

Aki szeretne ennél messzebbre menni, az most óriásit szakíthat, ha Zanzibár felé veszi az irányt ősszel. Az Itaka ajánlatában fejenként több százezer forintot is spórolhat: egy 8 napos nyaralás tengerparti szállodában all inclusive ellátással  fejenként 1 412 090  forint helyett 849 990 forintba kerül, ami 562 ezer forint megtakarítást jelent.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?