Budapesten a metróra várakozó emberek képe, miközben egy vonat halad befelé sebességgel elmosódva

Veszélyes őrültek lepték el a pesti utcákat: nőket fotóznak, gyilkosságról fantáziálnak

2024. augusztus 19. 12:05

Aggasztó Reddit fiókra lettek figyelmesek, nőket fotóznak az utcán és erőszakos szexuális képzelgéseket posztolnak hozzá. Mindenki nézz emg, hogy szerepel-e a képeken. 

Az izabell.url nevű TikTok felhasználó (a való életben keletkutató, író és emberi jogi aktivistaként tevékenykedő) profilt kezelő Url Izabell osztott meg egy meglehetősen aggasztó videót profilján. A videó elején rögtön kiderül, hogy az írónő egy ideje a Dark Webet kutatja. "Azonban ezeken az oldalakon lehetetlen elkerülni hogy olyat lássunk, ami borzalmas"- mondja a videóban. Majd felhívja a figyelmet egy nagyon aggasztó Reddit fiókra. 

Ma többen elküldtetek nekem egy Reddit kosztot ami szerintem felrobbantotta a magyar internetet. Erről muszáj beszélni és fogok is, de egyelőre nem tudom, hogy hogyan tegyem ezt úgy hogy a Tiktok ne tiltson le, mert ennyire borzasztó, amiről szó van. [...] Az egyetemen a pornó elmére gyakorolt hatásáról írok. Átrágtam magam több gyűjtőoldalon, és belefutottam egy magyar felhasználókat is tartalmazó szélsőségesen beteg oldalba, ahol több felhasználónak az jelent örömöt, ha idegen nőket fotóz, vagy megszerkeszti a képeit úgy, mintha fel lenne vágva a torkuk. Ez nincs rendben, szerintem egyértelműen illegális. Próbáltam vele kapcsolatot létesíteni, hátha le tudom buktatni de nem reagált, illetve tettem bejelentést a rendőrségen. Ezen kívül tehetek még bármit. A képeken olyan gyanútlan nők láthatóak, akiket a metrón az utcán vagy a boltban fotózott le ez a férfi. Az eredeti oldalon természetesen az arca is látszik ezeknek a nőknek, tehát teljes mértékben beazonosíthatóak, és ezáltal potenciális veszélynek vannak kitéve

- olvassa fel a tényeket. Majd ezek után néhány kommentett is közöl, amelyeket ezek alá a képek alá posztoltak, majd hangsúlyozza, hogy 

azek a lányok hatalmas veszélyben vannak, és ezt az oldalt mihamarabb meg kell szüntetni, az elkövetőket pedig börtönbe zárni. A Reddit Post linkjét beteszem a profilom leírásába, kérlek, hogy ti is küldjétek el a képernyőképeket az Interpolnak, én már megtettem. Minél többen emeljük fel a hangunkat ez ellen, ezek a lányok annál hamarabb alhatnak nyugodtan. Ha felismeritek valamelyik lányt, értesítsétek, hogy feljelentést tudjon tenni

- hangzik el a videóban. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

@izabell.url

♬ eredeti hang - Izabell Url

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 11. 21:16