Tűzoltó csapat tart tűzoltás

Tűz pusztít a népszerű nyaralóhely közelében: ez már nem vicc, a tűzoltók is alig bírják a harcot

2024. augusztus 17. 18:02

A török hatóságok öt tartományban küzdenek az erdőtüzek megfékezéséért, miközben a nyugati Izmir régióban a helyzet javulni látszik. Ibrahim Yumakli erdészeti miniszter tájékoztatása szerint a lakott területek már nincsenek veszélyben - írta a Reuters.

Az Izmir Karsiyaka kerületében keletkezett tüzet feltehetően három piknikező okozta egy erdős terület közelében. A miniszter szerint a hatóságok közel állnak az elkövetők azonosításához. "A tűz intenzitása csökkent, és jelenleg nincs többé veszélyben a lakott területek" - nyilatkozta Yumakli. Hozzátette, hogy a tűz egy nehezen megközelíthető völgyben ég.

Az erős szél által táplált lángok pénteken lakóövezeteket veszélyeztettek, házakat és üzleteket rongáltak meg, evakuálásokat téve szükségessé. Cemil Tugay, Izmir polgármestere közösségi média bejegyzésében arról számolt be, hogy tizenhat lakóház és 30 munkahely égett le egy ipari területen. Az egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint 78 embert érintett a tűz.

A légi és földi tűzoltás folyamatosan zajlik. Az erdészeti miniszter tájékoztatása szerint a nyugati Aydin és Manisa, valamint az északi Bolu és Karabuk tartományokban is küzdenek az erdőtüzek ellen. Az Erdészeti Főigazgatóság figyelmeztetést adott ki, miszerint a következő 10 napban 12 észak- és nyugat-törökországi tartományban nagy az erdőtüzek kockázata a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?