23 °C Budapest
Viharos Balaton , Magyarország, Nikon D7100

Súlyos, ami kiderült a Balaton és a Velencei-tó vizéről: erről mindenki tudjon, aki ott akar strandolni

2024. augusztus 16. 10:10

Teljesen rendben van a Balaton és a Velencei-tó vízszintje, mindkettő olyan ütemben csökken, ahogy az egy átlagos száraz, meleg nyáron lenni szokott – mondta el az InfoRádióban Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. A hosszú kánikula miatt most a vízminőséget figyelik kiemelten a szakemberek- derül ki az adásából. 

A Balaton és a Velencei-tó vízszintje a szokásos ütemben csökken, ahogy egy átlagos száraz, meleg nyáron várható - nyilatkozta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Bár a hosszú kánikula és aszály hatással van a vízszintekre, nincs ok aggodalomra, mert a tavak vízszintjei továbbra is a normális tartományban vannak.

  • 2023-ban augusztus 15-én a Balaton 103 centiméter volt, ehhez képest ma 99 centiméter, vagyis ez egy teljesen átlagos, augusztus közepi vízállás.
  • A Velencei-tó egy évvel ezelőtt 91 centiméter volt, a mai napon pedig 115 centiméter, tehát jóval magasabb a vízállása.

Az idei nyár kezdetén mindkét tó ideális vízállással indult, és bár csökkentek, ez teljesen normális a nyári időszakban. A szakemberek most különösen figyelik a vízminőséget, mert a tartósan meleg időszakok oxigénhiányt okozhatnak, bár eddig nem történt ilyen probléma. Ugyanakkor, mint sokan mások, a vízügyi szakemberek is várják már az enyhülést és a csapadékot.
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. szeptember 11. 11:25