22 °C Budapest
Itt a nagy nyitás: újra várja a magyar turistákat is a világ legtitokzatosabb úticélja

Itt a nagy nyitás: újra várja a magyar turistákat is a világ legtitokzatosabb úticélja

2024. augusztus 15. 18:15

Az észak-koreai turizmus újraindulásának lehetősége körvonalazódik, miután a Covid-járvány miatt közel öt évig zárva tartották az ország határait. Kínai utazásszervezők bejelentése szerint decemberben újra megnyithatják Szamdzsijon városát a külföldi látogatók előtt.

Észak-Korea 2020 elején zárta le határait, és csak tavaly kezdte enyhíteni a korlátozásokat. A határzár súlyos következményekkel járt az országra nézve, többek között élelmiszerhiányt okozott. A shenyangi KTG Tours Facebook-oldalán most azt közölte: "Eddig csak Szamdzsijon van hivatalosan megerősítve, de úgy gondoljuk, hogy Phenjan és más helyek is megnyílnak!" A pekingi Koryo Tour szerint a turisták "potenciálisan" Észak-Korea más részeire is ellátogathatnak decembertől.

Az észak-koreai hatóságok Dél-Korea kivételével bármely országból engedélyezik a turisták beutazását, az Egyesült Államok azonban tiltja állampolgárainak az észak-koreba utazást - írta a BBC. Szakértők óvatosságra intenek az újranyitással kapcsolatban. Chad O'Carroll, a Korea Risk Group vezérigazgatója a portálnak nyilatkozva szkeptikusan fogalmazott: "Akkor fogom elhinni, ha látom."

Szamdzsijon, amely Észak-Korea legmagasabb hegyének lábánál fekszik, jelentős átalakításon ment keresztül, Kim Dzsong Un elnök a várost nemzetközi turisztikai célponttá kívánja fejleszteni, új repülőtérrel, szállodákkal és vasútvonalakkal.

Az észak-koreai propaganda szerint a közeli Paektu-hegy fontos szerepet játszott az ország történelmében, itt küzdött a japán megszállók ellen Kim Il Szung, az ország alapítója, és állítólag itt született Kim Dzsong Il, a jelenlegi vezető apja. Észak-Korea csak idén kezdte meg az orosz turisták fogadását, és tavaly augusztusban engedélyezte saját állampolgárainak a hazatérést.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?