19 °C Budapest
beautiful architecture of the fire watch tower in Sopron Hungary with green trees around it .

Megindultak Sopron felől az enyhülést hozó záporok: 10 fokkal is alávághatnak a hőségnek

2024. augusztus 1. 18:17

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből. Pénteken a fátyolfelhőzet mellett helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és elszórtan valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél helyenként megélénkül. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés előfordulhat. A legmagasabb pénteki nappali hőmérséklet 29 és 35 Celsius fok között várható.

Szombaton általában derült vagy gyengén felhős, napos idő valószínű, de északkeleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Ott szórványosan várható záporeső, zivatar, de egy-egy zápor, zivatar máshol is előfordulhat. Az északnyugati, északi szél megélénkül, sokfelé megerősödik. Szombat hajnalra 13 és 21 Celsius fok közé csökken a hőmérséklet, délután 26, 32 Celsius fok lesz.

Vasárnap sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton. Helyenként megélénkül az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap 10 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 Celsius fok között alakul.

Már elindultak nyugatról a záporok

Tíz fokot hűtenek a felhőszakadások - írja az Időkép. Sopronból indultak, most Budapesten át az Északi-középhegységbe tartanak a záporok, időnként egy-egy villámlással - írja a lap. Alaposan hűtik a levegőt,  a legtöbb helyen tíz fokkal visszaesik a hőmérséklet. Mögöttük viszont, ahol már süt ki a nap, hamar visszamelegedett, északnyugaton máris 30 fok körüli értékeket mértek. Korábban azt írták, pénteken érkezik a hidegfront.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?