33 °C Budapest
Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. július 18.)

Csütörtök reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2024. július 18.)

2024. július 18. 07:45

Csütörtökön indulnak a nagy akciók! Ha nem akarsz lemaradni a nap legfontosabb híreiről, vagy arról, milyen időre kell ma készülni, esetleg hogy hol érdemes intézni a bevásárlást, olvass el minden információt egy helyen a Pénzcentrumon. Nem csak a napi árfolyamot, a lottószámokat is megtudhatod! Mutatjuk, mit hoz ezen a héten a csütörtök, 2024. július 18.

Névnap

Frigyes

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 390.97 Ft
CHF: 404.26 Ft
GBP: 464.92 Ft
USD: 357.59 Ft

Skandináv lottó

A sorsolás dátuma: 2024. július 17.
A Skandináv lottó nyerőszámai a 29. héten emelkedő számsorrendben a következők:
3, 7, 22, 27, 29, 30, 34

Ezen a héten nem volt telitalálat.
7-es találat: 0 db
6-os találat: 59 db
5-ös találat: 2377 db
4-es találat: 37246 db

Befektetés, tőzsde

OTP: 18330 Ft
MOL: 2842 Ft
RICHTER: 9765 Ft

Országos középtávú előrejelzés

2024.07.19: Napos idő valószínű többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel, azonban záporok, zivatarok besodródhatnak az Alpokaljára. A keleti országrészben többfelé megélénkül az északkeleti, északi szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban általában 18, 24 fokra van kilátás, azonban az északi, szélvédett hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal frissebb lehet az idő. Délután 30, 36 fokra van kilátás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2024.07.20: Sok napsütés várható időszakosan megnövekvő fátyol- és gomolyfelhőzet mellett. Helyenként - legkisebb eséllyel északon, északkeleten - valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti, északi szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban általában 17, 23, délután 30, 36 fok között várható. Továbbra is a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb.

Budapesti légszennyezettségi előrejelzés

A forgalmasabb csomópontokban az intenzív besugárzás hatására délutánonként az ózon, illetve este a nitrogén-oxid koncentrációja az egészségügyi határérték fölé emelkedhet. (2024.07.18. csütörtök éjfélig)

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Bár hidegfront súrolja hazánkat, legfeljebb az ÉNy-on élők tapasztalhatnak hidegfront jellegű változásokat. Ilyen változás lehet a fejfájás, vérnyomás csökkenése. Továbbra is egyértelműen a hőség gyakorol ránk nagyobb stresszt. Fontos odafigyelni a folyadékpótlásra, lehetőség szerint izotóniás itallal. Érdemes a szervezetünk terhelését átmenetileg megszüntetni – akár vízparton, de 1-2 óra eltöltése klimatizált helyen is sokat segíthet. (2024.07.17)

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 30. péntek
Rózsa
35. hét
Augusztus 30.
Az eltűntek világnapja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?