Motor CFM 56-7B27, Boeing 737-800 de Ryanair

Brutál tömegbunyó a Ryanair járatán: kényszerleszállás lett a vége, a rendőrök vágtak rendet

2024. július 9. 10:31

A marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén olyan incidens történt, amelyet az utasok és a személyzet egyaránt rémálomként éltek meg. A repülőgép mindössze 36 percnyi repülés után kényszerült leszállni Marrakeshben, miután két család között tömegverekedés tört ki.

Tömegverekedés tört ki a marokkói Agadirból London Stanstedbe tartó Ryanair-járat fedélzetén. A beszámolók szerint a konfliktus már a beszállás során elkezdődött múlt szerdán. Egy 20-as évei végén járó férfi megkért egy másik utast, hogy cseréljen vele helyet, hogy ő a felesége és kisgyermekei mellé ülhessen. Az érintett nő azonban nem volt hajlandó helyet cserélni, ami heves szóváltáshoz vezetett - írja a The Sun.

A gép gond nélkül felszállt, de amint a biztonsági öv jelzés kialudt, az egyik férfi - aki valószínűleg a nő férje volt - védelmére kelt. A két férfi között dulakodás alakult ki, amely hamarosan tömegverekedéssé fajult. A Ryanair személyzete próbált közbelépni, de a helyzet gyorsan eszkalálódott.

Egy névtelenséget kérő brit utas így emlékezett vissza:

Megpróbálták megütni egymást. Az egyik család egy nagyobb csoport tagja volt, így más utasok is csatlakoztak hozzájuk. Egy hölgy pánikrohamot kapott, gyerekek sírtak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A repülőgép végül Marrakeshben szállt le, ahol marokkói rendőrök várták és levonszolták a kilenc rendbontót. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy egy másik utas rosszul lett és oxigént kellett neki adni. Ő azonban nem volt hajlandó leszállni a gépről és sértegetni kezdte az utaskísérőket. A kaotikus jelenetekről készült mobiltelefonos felvételeken hallható, amint azt mondja: "Azt hiszik, hogy terrorista vagyok. Ezért hozták ide az egész hadsereget." Végül őt eltávolították a rendőrök.

Több mint két órába telt, mire sikerült minden rendbontót leszedni a gépről. Ezalatt a személyzet elérte maximális repülési idejét (ez az időkorlát biztosítja a pilóták és légiutas-kísérők pihenését), így nem tudtak továbbindulni London felé. Az utasokat autóbuszokkal szállították egy helyi szállodába éjszakára, majd másnap reggel újra próbálkoztak - sikertelenül. Csak csütörtök este érkeztek meg a célállomásra. Amikor végre megérkeztek Londonba, az utasok kifütyülték a légiutas-kísérő személyzetet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 7. hétfő
Amália
41. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?