28 °C Budapest
Aerial scenic view at Korcula town on Korcula island, Croatia. Korčula is a historic fortified town on the protected east coast of the island of Korčula, in Croatia, in the Adriatic

Ez idén nagyon betehet a magyarok utazási terveinek: lemondhatnak az Adriáról?

G7
2024. június 12. 09:27

Az Adria és a Balaton közötti döntést is átbillentheti a 400 forint felé közelítő euróárfolyam - írja a G7. Tegnap több mint 395 forintot is kellett fizetni egy euróért, amit szerda reggel hét órakor 395,07 forinton jegyeztek az előző esti 395,41 forint után. A dollár jegyzése 367,96 forintra csökkent 368,24 forintról, a svájci franké pedig 409,75 forintra 409,78-ról. A forint hétfő reggel óta az uniós parlamenti választások eredménye és egyéb nemzetközi folyamatok miatt egyre gyengül, és nem látni, hogy a korábbi szintekre vissza tudna erősödni. Ez pedig befolyásolhatja a nyaralási terveket.

Szakértők szerint a forint most elsősorban azért gyengül az euróval szemben, mert az euró is rosszul teljesít a dollárral szemben. Az uniós parlamenti választások és az USA javuló munkaügyi adatai is erősítik a dollárt. Az euró gyengülését a dollárral szemben viszont valószínűleg az euró problémája okozza, mivel például az angol font 22 hónapos rekordszintre erősödött az euróval szemben, a dollárral szemben azonban alig mozgott - írja a lap. A kelet-európai valuták többségének pedig nem tesz jót a gyengülő euró.

A gyengülő forint még a nyaralási terveket is befolyásolhatja: a nyár elején, az iskolai nyári szünet kezdetén pont nem jön jól azoknak a magyaroknak, akik az eurózónába épp kezdik foglalni a nyaralásukat. Ebbe tavaly óta már többek között nemcsak Olaszország, Görögország és Ausztria, hanem Horvátország is beletartozik. A gyenge forint a külföldi turisták pénztárcáját kímélheti itthon a nyáron, míg sok magyar ezért lesz kénytelen belföldi úti célt választani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 30. 16:06
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem