Nem csoda, ha zuhannak az eladások! Kerülik az új autókat!

Pénzcentrum
2008. október 3. 11:00

A brit vezetők egyre hosszabb ideig tartják meg autóikat, ezzel próbálva megküzdeni a hitelválság hatásaival. Az Esure biztosító által megkérdezettek közel fele nyilatkozta azt, hogy megtartják a mostani autójukat még jó néhány évig a rossz gazdasági helyzet miatt...

A sofőrök 71 százaléka pedig inkább halogatja az autóvásárlást, mivel ezzel is pénzt spórolhatnak meg, így nem csoda, ha az autóeladások száma folyamatosan csökken egész Európában.

Az összesen 1006 megkérdezett autóvezető közül ráadásul a férfiak még így is sokkal hamarabb "dobják ki" a pénzt egy új autóra, mint a hölgytársaik. A nők közel két harmada véleménye az, hogy a jelenlegi autóval is boldog, és nem jelent problémát, ha tovább tartja mint, mint eredetileg tervezte. A férfiaknál ez csak 67 százalék.

Az Esure szerint a hitelválság hatásai között az is észrevehető, hogy egyre többen csökkentik a háztartásokban levő autók számát, vagyis a költségcsökkentés érdekében a kettőből egyet eladnak. 48 százalék tervezi, hogy mindössze egy kocsit tart meg a családjának, és ha már választani lehet, akkor az nem a nagyobb modell lesz, mivel az többet is fogyaszt. Ez viszont azt is jelenti, hogy Nagy-Britanniában az emberek egyre tudatosabban próbálják csökkenteni az autókhoz kötődő kiadásokat.

A felmérés azonban régiós eltéréseket is mutatott, az észak-keleti például sokkal többen tervezik, hogy csak egy kocsit tartanak meg, a többit eladják, miközben az észak-nyugatiak a legkevésbé hajlandóak erre. Ez az autóeladásokban is látszik, a hivatalos adatok szerint az augusztusi újautó eladások 63 225 modellben kimerültek, ami 1966 óta a legrosszabb adat!

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?