14 °C Budapest
Drums and microphones set-up ready for a musical concert

Csík János távozik: ez lesz a Csík Zenekar sorsa

2024. október 10. 20:25

A magyar népzenei élet jelentős változás előtt áll: Csík János, a Csík Zenekar alapítója és névadója bejelentette távozását az együttesből - írta a Telex. A hírt a Válasz Online podcastjében osztotta meg, ahol Majorosi Marianna énekesnő és Szabó Attila prímás is jelen volt.

Csík János elmondta, hogy az 1988-ban alapított zenekar olyan sikereket ért el, amelyekre kezdetben nem is számított. Az elmúlt 36 év azonban nyomot hagyott rajta, különösen az után, hogy több mint két évtizede egy súlyos balesetet szenvedett. "Kicsit eltelt rajtam az idő" - fogalmazott az alapító.

Az együttes idei Óévbúcsúztató koncertje különleges esemény lesz: egyszerre ünneplik Csík János 60. születésnapját és búcsúztatják őt a zenekarból. Bár teljesen nem szakad el a zenéléstől, a jövőben inkább vendégzenészként vagy alkalmi fellépőként áll majd színpadra.

A döntés nem volt váratlan a zenekar számára. Majorosi Marianna elárulta, hogy Csík János már több mint egy éve jelezte szándékát a tagoknak. Az együttes ezután hosszas beszélgetéseket folytatott a jövőről, és végül úgy döntöttek, hogy egy fiatal tehetséggel, Gál Tiborral egészítik ki a csapatot. Gál népzenei alapokkal rendelkezik, kiváló énekes és hangszeres tudással bír.

A zenekar közleményben reagált a változásra. "Fájó szívvel, de épp azért tudjuk elengedni Jánost, mert szeretjük őt és értjük a döntését" - írták. Hangsúlyozták, hogy bár Csík János távozása jelentős változás, a zenekar továbbra is hű marad az általa teremtett hagyományokhoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Gál Tibor, az új tag, korábban a Felszállott a páva műsorban Az év legjobb férfihangja díjat nyerte el. A zenekar közleményében így nyilatkozott: "Sem pótolni, sem utánozni nem akarom Janit. Én én vagyok: Gál Tibor, a Csík Zenekar énekese... és betanuló prímása."

Csík János búcsúzóul kiemelte a zenekar jelentőségét az életében: "Sem a huszonkét évvel ezelőtti balesetet, sem a magánéleti viharokat nem tudtam volna úgy átvészelni, ha nincsenek mellettem." Bár nehéz szívvel hagyja ott az együttest, bizakodva tekint a jövőbe: "Hála van bennem, köszönet és drukkolás. Folytassátok, barátaim! Aztán úgyis zenélünk még együtt."

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Az Ötöslottó nyerőszámai a 40. héten

Ezen a héten is élőben közvetítettük az Ötöslottó sorsolását. Lássuk, elvitték-e a fél éve halmozódó főnyereményt, amely már 5 milliárd 935 millió forint volt ezen...

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 10. csütörtök
Gedeon
41. hét
Október 10.
A tojás világnapja
Október 10.
A látás világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?