23 °C Budapest
Az olimpiai gyűrűk közelről az Eiffel-tornyon, Párizs, Franciaország - 2024. június 12.

Olimpia 2024 Párizs: fájó vereség a cselgáncs csapatversenyben, kiesett a magyar válogatott

2024. augusztus 3. 12:45

A magyar válogatott 4-1-re kikapott Olaszországtól a cselgáncsozók csapatversenyében szombaton a párizsi olimpián, így kiesett.

Magyarország először indulhatott a három-három férfi és női dzsúdóst felvonultató küzdelemben. Ez azután vált bizonyossá, hogy a nemzetközi szövetség (IJF) szabadkártyát adott Pongrácz Bencének, így hétfős lett a magyar válogatott, ami a csapatversenyben is részvételi jogot jelentett, mert az adott súlycsoportokban - férfi 73, 90 és +90 kg, női 57, 70, +70 kg - tudott versenyzőt kiállítani.   

A Mars-mező Arénában a 16 közé jutásért Olaszország volt az ellenfél, amelytől a májusi világbajnokságon 4-0-ra kikapott a magyar együttes és ott a hetedik helyen végzett.

Az első párban (+90 kg) Vég Zsombor az idei zágrábi Európa-bajnokságon bronzérmes Gennaro Pirellivel mérkőzött. A 22 éves magyar cselgáncsozó bátran támadta ellenfelét, aki azonban egy vazaarival jobbnak bizonyult.

Következett a női 57 kg-ban Pupp Réka, aki ötödik helyével a magyar csapat legjobb eredményét érte el Párizsban. A kétszeres Európa-bajnoki harmadik Pupp és Veronica Toniolo összecsapása az aranypontig tartó hosszabbításba torkollott, ott pedig három perc elteltével az olasz versenyző egy szép dobásért ippont kapott.

Férfi 73 kg-ban Pongrácz Bence nem számított esélyesnek a kétszeres világbajnoki ezüstérmes Manuel Lombardo ellen, mégis váratlan véget ért a küzdelem. Az olasz dzsúdós egyik dobásánál Pongrácz a fejére esett, amit a bírók önveszélyes technikának minősítettek és leléptették.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Női 70 kg-ban Özbas Szofira várt a feladat, hogy "meccsben tartsa" a csapatot. Ezt meg is tette, a hosszabbításban vazaarival győzött a holland születésű, de idén áprilistól már olaszként versenyző Kim Polling ellen.

Férfi 90 kg-ban az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián a nála egy fejjel magasabb Christian Parlatival találkozott és hiába űzte ellenfelét, ipponnal vereséget szenvedett. Ez azt jelentette, hogy Olaszország 4-1-re nyert, Magyarország kiesett. Az utolsó pár meccsét - női +70 kg: Gercsák Szabina-Asya Tavano - már nem rendezték meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?