22 °C Budapest
Colorful plastic bins for different waste types

Üzentek a kukások: óriási változások lépnek életbe, erre mindenki figyeljen a napokban

2024. augusztus 16. 15:04

A Budapesti Közművek tájékoztatja a lakosságot, hogy a MOHU Budapest Zrt. munkatársai az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó hosszú hétvégén is a már megszokott, az adott napi menetrend szerint szállítják el az időben kikészített kommunális (háztartási) és szelektív hulladékot Budapesten és egyes agglomerációs településeken.

Augusztus 17-én, szombaton a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, valamint a lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarok a szombati nyitvatartás szerint 8:00 és 16:30 között állnak a lakosok rendelkezésére.

Augusztus 18-án, vasárnap a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, valamint a

  • XV. Károlyi Sándor út 166.
  • XVI. Csömöri út 2-4.
  • XVIII. Besence utca 1/a.
  • XVIII. Ipacsfa u. 14.
  • XXII. Nagytétényi út 335.

szám alatti kiemelt forgalmú hulladékudvarok 8:00 és 16:30 között, augusztus 19-én, hétfőn 8:00 és 19:30 között tartanak nyitva.

Augusztus 20-án, kedden a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok és lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvarok zárva tartanak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Augusztus 21-én, szerdán valamennyi lakossági szelektív hulladékgyűjtő-udvar, a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, továbbá a személyes ügyfélszolgálati irodák és a telefonos ügyfélszolgálat a szokásos nyitvatartás mellett állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?