Tízemeletes épületek lépcsőházában kapcsolták ki az áramot

MTI
2012. április 5. 19:03

Csaknem háromszáz családot érint Kazincbarcikán, hogy a szolgáltató kilenc tízemeletes épület lépcsőházában kikapcsolta az áramot, így a lift sem működik - tájékoztatta a helyi önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Göndör Judit közölte: a lakók fizettek, a lakásszövetkezetnek van pénze, de egy peres ügy miatt a számlák jelenleg nem rendezhetők. A lépcsőházak ugyanis egy olyan lakásszövetkezethez tartoznak, ahol 2011 októberében tisztújítást tartottak. Megválasztották az új elnököt és az igazgatóság tagjait, majd elindították a változásbejelentést a cégbíróságon, a hivatalos eljárás azonban a mai napig nem ért véget, mert egy lakó törvényi kifogással élt.

Emiatt már folyt egy rendőrségi és ügyészségi vizsgálat, a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárták, és megállapították, hogy nem történt jogsértés. A cégbírósági változásbejegyzés azonban azóta sem történt meg.

A lakásszövetkezet vezetői fél éve tehetetlenek, jogszerűen megválasztották őket, de tisztségüket hivatalosan nem tudják betölteni. Nem férnek hozzá a folyószámlákhoz, nem tudják kiegyenlíteni a közös költségeket, és múlt október óta tolják maguk előtt ezt az ügyet.

A tízemeletes épületekben sok idős ember él. Azzal, hogy a lift leállt, beszorultak a lakásba, mert lépcsőzni már nem bírnak. Hasonlóan nehéz a kisgyermekesek és a betegek helyzete is, az egyik épület legfelső szintjén pedig egy szülés előtt álló kismama is lakik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Boross Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére azt mondta: a lift, illetve a lépcsőházak áramellátásáért fizetendő díjat az üzemeltető cégnek - a közös képviselőnek - kellett volna rendeznie, ez tíz hónapja nem történt meg, bár hatvannapos a fizetési határidő.

Hozzátette: 1,2 millió forintnyi tartozást halmoztak fel, kilenc felszólító levélben figyelmeztették az érintettet, de nem sikerült megoldást találni. Mint mondta, abban is együttműködtek volna, hogy legalább a felét rendezzék a tartozásnak, de ezt sem vállalták. Mivel nem jött válasz a felszólításokra sem, kikapcsolták a szolgáltatást. Megjegyezte: nem a lakók és a szolgáltató között van vita, hanem a társasházat üzemeltető cég nem fizetett.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?