6 °C Budapest

Agnelli: a Juventus és a Fiat után jöhet az indiai ingatlanpiac!

Pénzcentrum
2008. március 19. 14:00

A világ egyik legnagyobb nemzetközi ingatlan tanácsadó cége - a Cushman & Wakefield - véleménye szerint az Egyesült Államokban tapasztalt ingatlanpiaci visszaesés folytatódik, ezzel a befektetők figyelme az óriási potenciállal rendelkező ázsiai, azon belül is az indiai ingatlanpiac felé terelődik.

A cég vezetője - John C. Cushman - úgy véli, hogy több európai és amerikai intézmény valószínűleg pénzügyi problémákkal szembesülhet a következő hetekben. Az amerikai válság átgyűrűzik Európába és London, mint a kontinens pénzügyi központja lehet az első áldozat. Olyan országok, mint Lengyelország, Bulgária, Ukrajna, Csehország és a szovjet utódállamok ugyan kedvező lehetőségeket nyújtanak a befektetők számára, de ezekben az országokban magasabb politikai kockázattal kell számolni.

A napi munkában - a sok érkező negatív hír miatt - folyamatos viták folynak arról, hogy meddig tarthat a válság. A mögöttünk álló néhány problémás hónap után az figyelhető meg, hogy a nemzetközi befektetők kedvező lehetőségeket keresve célba veszik Indiát. Az ázsiai országban a GDP növekedése évi 8 %, ez az amerikai adat kétszerese, mely az egyik legígéretesebb piaccá teszi őket a befektetők számára. A cégnek három kiemelt célterülete van, ahonnan a bevételek döntő többsége származik: New York és Los Angeles a hozzájuk tartozó elővárosokkal, valamint Ázsia.

A cég többségi tulajdonosa a Fiatot is birtokló Agnelli család, ők is nyitottak az ázsiai piacok felé történő nyitásra, első lépésben megkezdték a vállalat bővítését és az üzleti tervek kidolgozását. A nemzetközi tanácsadó cég vezetője elmondta, hogy India nagyon fontos piac a számukra, és ki akarják építeni a rendszerüket az országban, első körben a az üzleti ingatlanokra és a szállodapiacra fókuszálva, ezen a területen exponenciális növekedést várnak, majd be akarnak törni a lakóingatlanok piacára is.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?