E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration

Újabb újítás élesedett a KRÉTA-ban: erre készülhetnek a diákok

2024. október 11. 18:02

Indul az őszi érettségi vizsgák és a nyelvvizsgák ideje, fontos, hogy a felkészülésben az érintett generáció igényeihez igazodjon a tananyag. Ebben nyújt segítséget a diákok és tanáraik számára is a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM).

A nyelvtanulás fejlesztése és az idegennyelvek sikeres elsajátítása nagyban múlik azon, hogy milyen módszerek és tananyagok mentén tanulnak a diákok. Napjainkban talán még nagyobb jelentősége van annak, hogy a nyelvtanítási módszerek alkalmazkodjanak a Z és az alfa generáció tanulási igényeihez, készségeihez. Különösen az érettségire és a nyelvvizsgára való felkészülésben fontos, hogy a diákok célzottan és a szintjüknek, saját egyéni tudásuknak megfelelően összeállított tananyagból készüljenek, gyakoroljanak. A vizsgahelyzetek ráadásul speciális kihívás elé állítják a tanulókat. 

“A legfontosabb, hogy a diákok ne csak a tananyagot tanulják meg, hanem az adott nyelvvizsga logikájával, részeivel és feladattípusaival is tisztában legyenek. A térítésmentesen elérhető KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modul ebben is segít, hiszen a tanulók a saját szintjüknek megfelelő tananyagok közül választhatják ki a gyakorolni kívánt témaköröket, de akár más szinteknek megfelelő anyagokba is betekinthetnek, ha éppen a vizsgára való felkészüléshez szükséges témákat és feladatokat ott találják meg. A tanárok szempontjából is nagy könnyebbséget jelent, hogy nemcsak tematikusan, hanem lecketípusok szerint is kereshetnek a tananyagok között, ezáltal olyan feladatsorokat állíthatnak össze a diákjaik számára, amelyek célzottabb felkészülést tesznek lehetővé” – magyarázta Miholics Zoltán nyelvtanár, a KRÉTA IFM szakmai vezetője.

A szakember szerint a felület abban is nagy segítséget nyújt a pedagógusoknak, hogy a feladatcsomagokat akár személyre szabottan, a diákjaik egyéni erősségei, hiányosságai, érdeklődési körei mentén állítsák össze, majd osszák ki egy-két kattintással.

A mai diákok szokásaihoz igazították a tananyagot

„Sok nyelvtanár tapasztalja, hogy egy adott csoporton belül más-más erősségek és gyengeségek mutatkoznak a nyelvtanulás során. Az egyéni képességeknek és tudásszintnek megfelelő fejlesztés nyilván célravezetőbb és hatékonyabb lenne, de tantermi környezetben, főként magas létszámú csoportok esetében erre korlátozottan nyílik csak lehetőség, így sokszor marad a hagyományos képzés, ahol mindenki ugyanazt a feladatsort kapja. A KRÉTA IFM képes feloldani ezt a dilemmát, ráadásul a Modul rengeteg háttér adatot gyűjt össze a diákok tanulási folyamatáról, ezt könnyen átlátható formában bocsátja a pedagógus rendelkezésre, megkönnyítve a differenciált feladatkiosztást, amellyel nagymértékben növelhető az oktatás hatékonysága” - tette hozzá a szakmai vezető.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A KRÉTA-rendszerből elérhető Modult a szakmai stáb kifejezetten a magyar nyelvtanulók igényeihez és a Nemzeti Alaptanterv elvárásaihoz igazodva hozta létre, mindezt az iskoláskorú generációk számára befogadható módon.

„A mai diákok TikTok-on, podcastekből, stream-felületekről, közösségi oldalakról tájékozódnak, és ezeken töltik el a legtöbb időt. Éppen ezért a KRÉTA IFM is olyan tartalmakat kínál, amelyek ezekre a felületekre emlékeztetnek, hogy a használat közben szinte észre sem vegyék, hogy tanulnak. A videós tartalmak témái a való életből merítettek, a kiejtést pedig a mesterséges intelligencia segít ellenőrizni. A beszédértés, a nyelvhelyesség és az íráskészség, valamint a beszédkészség is remekül fejleszthető a Modul segítségével, ami mind a nyelvvizsgára, mind pedig az érettségire való felkészülésben adhat egy olyan mankót, amit a nyelvtanulók örömmel és élvezettel használnak, hiszen közel áll hozzájuk”– tette hozzá Miholics Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 11. péntek
Brigitta, Gitta
41. hét
Október 11.
Az előbújás napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?