Üzletasszony kávézik videóhívás közben. Női szakember számítógépet használ az íróasztalnál. Otthoni irodában van.

Ez lehet a végső megoldás a magyar dolgozók bajaira: már nem lehet letagadni, ez így sokkal jobb

2024. június 22. 19:01

Egy brit kutatás szerint a hibrid munkavégzés növeli a munkavállalók boldogságát, egészségét és termelékenységét, miközben javítja az alvásminőséget, csökkenti a stresszt és erősíti a munka-magánélet egyensúlyát - számolt be a The Guardian.

Egy friss kutatás szerint a hibrid munkarend pozitív hatással van a munkavállalók boldogságára, egészségére és termelékenységére. A brit alkalmazottak körében végzett felmérés kimutatta, hogy azok, akik részben otthonról, részben irodából dolgoznak, kevésbé érzik magukat kiégettnek. Az 1026 megkérdezett közül sokan arról számoltak be, hogy jobban alszanak, egészségesebben étkeznek, kevesebb stresszt és szorongást élnek meg, ahogy hibrid munkavégzés munkarendjében dolgozhatnak.

A Nemzetközi Munkaügyi Csoport (IWG) által végzett kutatás szerint a hibrid munkavégzés előnyei között szerepel a jobb alvásminőség, több tesztmozgás lehetősége, egészségesebb étkezési szokások és javult általános egészségi állapot. A válaszadók 86%-a úgy érezte, hogy a napi ingázás elhagyása javítja a munka-magánélet egyensúlyát és segít jobban megbirkózni az élet kihívásaival.

Mark Dixon, az IWG vezérigazgatója szerint a napi ingázás jelentős negatív hatással van a munkavállalók mentális állapotára.

Az IWG felmérése rámutat arra is, hogy a hibrid munkarend növeli a produktivitást és motivációt, valamint javítja a munkahelyi elégedettséget.

Nick Bloom, a Stanford Egyetem professzora által végzett kutatás is megerősíti ezeket az eredményeket. Bloom vizsgálata szerint a hibrid munka nem csökkenti a termelékenységet, ráadásul jelentősen csökkenti a felmondások arányát is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dr. Jen Rhymer kiemeli, hogy a hibrid munkarend nagyobb autonómiát biztosítva csökkenti a stresszt és kimerültséget. Dixon szerint ezáltal vonzóbbá válnak azok a cégek fiatalabb munkavállalók számára is. Az IWG globális szolgáltatóként hangsúlyozza ezen eredmények fontosságát. A felmérésük reprezentatív volt az Egyesült Királyság lakosságának régiója és neme alapján.

Paul Nowak, a TUC főtitkárának megjegyzése szerint bár jogszabályi változások történtek, sokan még mindig félnek rugalmas munkavégzést kérni. Azonban egy új megállapodás erősítheti ezen szabályokat és teszi azt alapértelmezett joggá mindenki számára már az első naptól kezdve.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.27 08:53
A stressz önmagában nem okoz cukorbetegséget, de ha adott a genetikai hajlam és esetleg más kockázat...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 28. péntek
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem