14 °C Budapest
Brzezinka, 2024. január 22.Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt.MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner

Súlyos figyelmeztetést adott ki Elon Musk: a világ vezető nagyhatalma is az államcsőd felé rohan?

2024. október 28. 15:15

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk aggodalmát fejezte ki az Egyesült Államok pénzügyi helyzetével kapcsolatban, miközben a bitcoin árfolyama új csúcsok felé tör. A milliárdos vállalkozó szerint az ország pénzügyi vészhelyzetben van, amit az egyre növekvő államadósság és a magas kamatfizetések okoznak - írta meg a Forbes.

Elon Musk nemrég egy Trump-kampánygyűlésen elhangzott beszédében mutatott rá arra, hogy az USA államadóssága után fizetendő kamatok már az összes szövetségi adóbevétel 23%-át teszik ki.

A kamatfizetések mostanra meghaladják a védelmi minisztérium költségvetését, ami évi 1 milliárd dollár. Ez rengeteg pénz.

- fogalmazott a vállalkozó.

Az amerikai államadósság 2024 elején átlépte a 34 milliárd dolláros határt, ami nagyrészt a Covid-járvány alatti gazdaságélénkítő intézkedéseknek tudható be. A Bank of America elemzői szerint az adósságteher 100 naponta 1 milliárd dollárral növekedhet, és az év végére elérheti a 36 milliárd dollárt.

A bizonytalan gazdasági helyzet a befektetőket alternatív eszközök felé tereli. A bitcoin árfolyama idén visszatért a 70 000 dolláros történelmi csúcs közelébe, az arany ára pedig minden idők legmagasabb szintjére emelkedett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Paul Tudor Jones a CNBC-nek adott interjújában kijelentette: minden jel szerint komoly infláció várható, amit az a tény is erősít, hogy JP Morgan, legendás befektető 7,5 milliárd dollár értékben vásárolt nemrég bitcoint. A szakértő szerint továbbá tömegével kezdhetnek majd el az emberek aranyat is vásárolni. Tudor Jones korábban az USA adósságbombájára figyelmeztetett a "költségvetési meggondolatlanság" miatt.

A Tesla továbbra is jelentős, mintegy 800 millió dollár értékű bitcoin-állománnyal rendelkezik. A vállalat nemrég új tárcákba helyezte át kriptovaluta-készletét, ami átmeneti aggodalmat keltett a piacokon egy esetleges eladással kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. október 28. 12:38
Interjú Márky Annával és Gabnay Mátéval, a Sávlekötő és az Egy asztalnál című népszerű YouTube-műsor...
Holdblog  |  2024. október 28. 08:07
Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, T...
Kiszámoló  |  2024. október 26. 09:21
Amikor feljön egy-egy téma, legtöbbször azért nem írok róla, mert már írtam. Amikor megnézem, hogy m...
ChikansPlanet  |  2024. október 25. 10:26
Az akkumulátorgyártásban használt ritkaföldfémek bányászatának korlátai miatt egyre nagyobb figyelem...
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

NAPTÁR
Tovább
2024. október 28. hétfő
Simon, Szimonetta
44. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?