Elektromos egyenáramú akkumulátor az elektromos állomáson. Számos nagy teljesítményű akkumulátor. Plusz - piros és mínusz - kék akkumulátor vagy egyenáramú akkumulátor.

Fontos részletek derültek ki a BYD-gyárról: gyártás nem, csak beépítés lesz Szegeden

2024. augusztus 12. 22:33

A Szeged.hu hétfői interjújából kiderült, hogy a szegedi BYD-gyárban csak az akkumulátorok beépítése történik majd, míg azok gyártása Kínában zajlik. Az információkat Csang Pó, a BYD mérnöke és logisztikai osztályának vezérigazgató-helyettese osztotta meg.

Csang Pó elmondta, hogy elsősorban helyi munkaerőt kívánnak alkalmazni. Kezdetben évi 150 ezer jármű gyártását tervezik, amely idővel akár évi 300 ezerre is növekedhet. A termelés megkezdését 2025 második felére ütemezik.

A BYD célja, hogy jó kapcsolatot ápoljon a helyi közösséggel, és átlátható kommunikációt ígérnek. „Igyekeznek minimalizálni a helyi környezetre gyakorolt esetleges hatásokat”; ennek érdekében több környezetvédelmi intézkedést is terveznek. Például védőerdőt telepítenek az üzem és a lakott területek közé pufferzónaként.

Továbbá egy tavas közparkot is ígértek az üzem melletti területre, ahol a szegedi lakosok pihenhetnek, kocoghatnak és élvezhetik a természet szépségét. Csang Pó biztosította a helyieket arról is, hogy nem kell aggódniuk kipufogógáz, zaj, szennyvízkibocsátás, hulladék vagy forgalom miatt.

Azonban kérdéses marad, mennyire valósulnak meg ezek az ígéretek. Az akkumulátorgyártással kapcsolatos egyik fő aggodalom éppen a környezetszennyezés. Említésre került például a gödi Samsung-gyár esete, amely évekig környezethasználati engedély nélkül működött és ahol továbbra is problémát jelent a zaj- és környezetszennyezés.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kínai BYD-nak – amely a Tesla után a világ második legnagyobb elektromosautó-gyártója – ez lesz eddigi legnagyobb gyára. Nemrégiben derült ki, hogy a magyar kormány több lépcsőben összesen 30,2 milliárd forintot biztosít a készülő Szegedi Ipari Park infrastrukturális fejlesztésére. A kormányrendelet szerint ezt az összeget a pénzügyminiszternek kell biztosítania többek között bel- és csapadékvíz elvezetését szolgáló csatornahálózat kialakítására.

Az új szegedi ipari park 300 hektáros területén eredetileg a Pick épített volna új üzemet. Azonban ezt az elképzelést elvetették. Június 5-én derült ki az engedélyeztetésre benyújtott tervekből, hogy többek között egy 10 hektáros összeszerelő üzem föld- és alapozási munkái indulhatnak meg azon a részen.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. szeptember 10. 17:10
Korábban BudaPest TV néven tervezték az indulást, de azt a Fővárosi Önkormányzat egy rendeletre hiva...
Kiszámoló  |  2024. szeptember 9. 14:38
Régen nagyon rossz volt, minden vagyon a kiváltságos kevesekhez vándorolt, a királyok és földesurak...
KonyhaKontrolling  |  2024. szeptember 9. 08:47
A napokban nagyon sok Youtube hirdetést kaptam, amiben egy humanitárius katasztrófa nevében kérték a...
Buxelliott  |  2024. szeptember 8. 11:08
Letört a 72800-as szint, ami értelmezésemben azt jelenti, hogy immár sokkal nagyobb az esélye a déli...
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?