Meg vannak számlálva a legendás camembert sajt napjai: búcsúzhatnak tőle a magyar vásárlók is?
A camembert ma Franciaország egyik legkedveltebb sajtja, ám jövője veszélyben forog a gombavész és az ipari előállítás okozta problémák miatt.
A camembert ma Franciaország egyik legkedveltebb sajtja, ám jövője veszélyben forog a gombavész és az ipari előállítás okozta problémák miatt.
Habár itthon mág mindig a trappista hódít, a magyar sajtkészítők alapvetően optimistán látják a jövőt:
Miután két év leforgása alatt a trappista sajt átlagos kilós ára több mint 100 (!) százalékkal emelkedett, márciusban elindult az árcsökkenés, ennek viszont nem mindenki örült.
Első látásra a gyorsfagyasztott rántott trappista sajtok ára nem szállt el annyira, mint a sima trappista sajté, de meglehetősen nagyot nézhet az, aki jobban megnézi az összetevők listáját.
A tejtermelők és tejfeldolgozók, de a kiskereskedők is, ezért kénytelenek az önköltség-növekményt végsősoron tovább hárítani a fogyasztókra.
800 ezer bruttó, változatos feladatok és nincs is heti negyven óra. Az nem baj, ha ismerjük a sajtokat.
Hiába az évek óta tartó várakozás, továbbra sem élesedett még a vásárlók számára is észrevehető, minőségi trappista-szabályozás.
Ez nagyot fog szólni.