Sokan gyújthatják be a grilleket a hosszúhétvégén: ha erről megfeledkeznek, súlyos ára lesz
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
Ha április elejéből indulunk ki, akkor jó hamar kezdetét veheti az idei grillszezon. Mutatjuk, milyen készüléket éri meg venni, és milyet nem, na meg hogy milyenek az árak.
Bár a legtöbben továbbra is a faszenes grilleket keresik, sokak számára pedig egy hibrid sütő lehet az optimális választás.
A nagyobb balatoni településeken kültéri sátrakat állítanak fel, ahol nem-élelmiszer jellegű termékek, így például kerti eszközök és strandfelszerelések is elérhetőek lesznek.
Bár egyszerűnek tűnik első ránézésre, a grillezés mégsem olyan könnyű, mint azt elsőre gondolnánk.
Most , hogy újra itt a jó idő és akár késő estig az udvaron tölthetjük az időt, ismét előkerültek a tárcsák és a grillek.
A nyári hónapok során a különböző ventilátorok, léghűtők és mobilklímák abszolút sztárterméknek számítana.
A balesetekkel járó égési sérülések, füstmérgezések, áramütések sem ritkák, holott ezek nagy része kellő körültekintéssel elkerülhető lenne.
Kritikus kérdés: milyen berendezést vásároljunk grillezéshez? És a BBQ-hoz? Vannak darabok 10 ezerért, de 2-3 millióért is.
Ezeket az ételeket, italokat nem ajánlják az onkológusok
Végre elérkeztünk a grillszezonhoz, amikor hajlamosak vagyunk mindent rádobni a forró rácsra ami szembejön. De ez koránt sem biztos, hogy jó ötlet. Hatalmas károkat is okozhatunk!
Sokak számára a grillezés egy időjárástól független hobbi, azonban a legtöbben mégis inkább kellemes, napsütéses időben és tavasztól őszig gyújtják be a lángokat.
Itt a grillszezon! Mire figyeljünk kinti sütögetéskor, hogyan ne kapjunk mindenféle ételmérgezést és betegséget?
Nyáron különösen érdemes ügyelni az élelmiszerbiztonságra: hogyan készítjük el és tároljuk az élelmiszereket, ételeket.
Elindult, vagy már ebben a jó időben tart is a szabadtéri sütés nyári csúcsideje, és egyre többen csinálnak otthon hamburgert. De milyen a jó, mire figyeljünk?
Elérkezett a nyári időszak, amikor elővehetjük kedvenc grill- vagy barbecue sütőinket, és az ezekhez tartozó extrém receptjeinket.
A jó idő beálltával pedig egyre gyakrabban kerülnek elő a sütők. A legtöbben azonban durva vegyszerekkel szabadulnak meg a legkeményebb szennyeződésektől.
Mutatjuk, hogy süti Széll Tamás a tökéletes hamburgerbucit.
Hobbi, művészet, bármi is legyen a grillezés vagy BBQ életérzés sokaknak nem pénzkérdés. Nem árt azonban az anyagi oldalával is tisztában lenni a vállalkozásnak, és jól választani.
Minden tökéletes grillezést egy alapos (bevásárló)lista készítése előzőn meg, de elég időt kell hagyni a pácoláshoz, a szén felizzásához is. Sok múlhat az időzítésen.