Zöldségből sütemény alap? Így lehetnek egészségesebbek a karácsonyi finomságok
Karácsony közeledtével éppen ezért kíváncsiak voltunk, hogyan tehetjük egészségesebbé az ünnepi finomságokat.
Karácsony közeledtével éppen ezért kíváncsiak voltunk, hogyan tehetjük egészségesebbé az ünnepi finomságokat.
Ezen alapanyagok puffadást okozó hatása néhány trükkel csökkenthető – anélkül, hogy le kellene mondanunk róluk.
A hazai szupermarketekben is egyre kelendőbb a csicseriborsó, egyre nagyobb kultusza van a belőle készülő humusznak is. De tudtátok, hogy mi magunk is belevághatunk a termesztésbe, és pont most, áprilisban kell ültetni a csicseriborsót? Ígérjük, erről is szó lesz!
Egyre több mediterrán zöldséget, gyümölcsöt termesztenek Magyarországon: mutatjuk, melyek ezek a növények, mit érdemes tudni róluk és milyen mediterrán hangulatú ételeket készíthetünk belőlük!
A csicseriborsó valóságos csodanövény, rengeteg fehérjét tartalmaz, valamint jobban emészthető, mint a bab vagy a lencse. Kalóriatartalma is kedvezőbb a csipszhez és a popcornhoz képest,
Globális csicseriborsó hiányra figyelmeztetnek a szakemberek. Mint mondják, a csicseriborsó terméshozama 2022-ben várhatóan 20 százalékkal csökkenni fog.
Annak jártunk most utána, hogyan érdemes több zöldséget beépíteni az étkezéseinkbe, illetve milyen alternatívák vannak arra, hogy a húsokat zöldségre cseréljük a receptekben. Lássuk, mit tanácsolnak a szakértők.
Az egyik legősibb kultúrnövényünk, a Közel-Keleti térségben majd 7,500 éves a hagyománya. Nálunk csak kevesen foglalkoznak vele, pedig jól bírja a szárazságot, a borsózsizsikre se kényes, és ez már önmagában is alkalmassá teszi biotermesztésre.