Nuremberg / Germany - April 7, 2019: Hyundai logo on a Hyundai car at a car dealer. The Hyundai Motor Company is a South Korean multinational automotive manufacturer headquartered in Seoul.

Új együttműködést jelentett be a Hyundai: ez nagyot fog robbani, csúcsmodellek érkeznek

2024. szeptember 13. 16:15

A Hyundai és a General Motors (GM) stratégiai együttműködés jelentett be csütörtökön. A megállapodás célja a költséghatékonyság növelése és a versenyképesség javítása az új járművek, ellátási láncok és technológiák közös fejlesztése révén - jelentette a CNN.

Az autipar jelenleg komoly kihívásokkal néz szembe. A szigorodó károsanyag-kibocsátási előírások miatt a gyártóknak jelentős összegeket kell fordítaniuk az elektromos járművek és akkumulátor-technológiák fejlesztésére. Emellett a kínai autógyártók, különösen az elektromos járművek szegmensében, egyre erősebb versenyt támasztanak olcsó modelljeikkel a nemzetközi piacokon.

A dél-koreai Hyundai és az amerikai GM együttműködése kiterjed a közös termékfejlesztésre, gyártásra és a jövőbeni tiszta energia technológiákra. A tervek szerint belsőégésű, tiszta energiájú, elektromos és hidrogénüzemű járműveken dolgoznak majd közösen. A nem kötelező érvényű keretmegállapodást Euisun Chung, a Hyundai Motor ügyvezető elnöke és Mary Barra, a GM elnök-vezérigazgatója írta alá. 

Célunk, hogy mindkét vállalat méreteit és kreativitását felszabadítsuk, hogy még versenyképesebb járműveket tudjunk gyorsabban és hatékonyabban eljuttatni az ügyfelekhez

- nyilatkozott Barra. A Hyundai Motor a Kiával együtt a világ harmadik legnagyobb autógyártója az eladások alapján, míg a GM jelenleg Amerika legnagyobb autógyártója. Chung szerint "Ez a partnerség lehetővé teszi a Hyundai Motor és a GM számára, hogy értékeljék a versenyképesség növelésének lehetőségeit a kulcsfontosságú piacokon és járműszegmensekben, valamint a költséghatékonyság növelését és a vásárlói értékek erősítését."

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az autóparban egyre gyakoribbak az ilyen jellegű együttműködések. Tavaly például a Nissan és a Renault újította meg szövetségét, míg a GM és a Honda egy vezető nélküli fuvarmegosztó cég létrehozásáról állapodott meg Japánban.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 18. szerda
Diána
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?