Indianapolis - Circa September 2020: Tesla electric vehicles awaiting preparation for sale. Tesla EV Model 3, S and X are a key to a cleaner and greener environment. elon musk

Gigászi visszahívást jelentett be a Tesla: 1,85 millió kocsit érint, életveszélyes a hiba

2024. július 31. 12:02

1,85 millió járművet hív vissza a Tesla, mert a szoftver hibája miatt fennáll a veszélye annak, hogy a rendszer nem érzékeli a le nem csukott motorháztetőt.

A Tesla bejelentette, hogy 1,85 millió járművet hív vissza az Egyesült Államokban. Az autógyártó szerint a szoftver hibája miatt fennáll a veszélye annak, hogy a rendszer nem érzékeli a le nem csukott motorháztetőt. Ez komoly biztonsági kockázatot jelenthet, hiszen a teljesen kinyíló motorháztető akadályozhatja a vezető kilátását, növelve ezzel a balesetek esélyét - írja a Reuters.

Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) közlése szerint a Tesla már június közepén megkezdte egy szoftverfrissítés kiadását. A visszahívás több modellt is érint: a 2021-2024 közötti Model 3, Model S és Model X típusokat, valamint a 2020-2024-es Model Y járműveket. A Tesla elmondása szerint ezekben az autókban egy kínai gyártású motorháztető retesz található, amelyet a Magna Closures Co Ltd. szállított.

Az autógyártó márciusban kezdte el vizsgálni az ügyfélpanaszokat Kínában, amelyek arra vonatkoztak, hogy egyes Model 3-as és Model Y járművek motorházteteje nem záródik megfelelően. Ennek eredményeként kezdeményezték a retesz hardverének helyreállítását és az üzem közbeni ellenőrzéseket.

Bár Európában és Észak-Amerikában kevesebb ilyen eset fordult elő, a Tesla mérnöki vizsgálatokat indított ezekben a régiókban is. A hónap elején döntöttek végül arról, hogy visszahívják ezeket az autókat is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?