22 °C Budapest
gyors mozgású piros autó felülnézetből, út a mezőn, motion blur, 3D, saját tervezésű autó.

Sorra büntetik a magyar autósokat a rendőrök: apró figyelmetlenség, és jön a gigacsekk

2024. július 19. 20:34

Évről évre egyre többen kapnak bírságot a rendőröktől, milliárdokat fizetnek a szabálytalankodók Magyarországon. Sajnos meghal száz ember évente, mert bármennyire is érthetetlen, nem kapcsolják be az övüket.

 A legfrissebb rendőrségi statisztikák szerint rekordot dönthet idén a biztonsági öv nélkül autózók bírságolása – derül ki a Vezess cikkéből, amely közli az adatokat. Az első negyedévben több mint 60 ezer alkalommal büntetett a rendőrség, tavaly pedig közel 200 ezer esetben. A lap által közölt számok szerint az elmúlt öt évben ráadásul folyamatosan emelkedett a be nem csatolt biztonsági övek miatt kiszabott bírságok száma. Idén már a háromszorosa lehet a három évvel ezelőttinek.

Két érdekesség: nem csak a rendőr szúrhatja ki az öv nélkül autózókat, másrészt talán nem mindenki tudja, de ha az utas nincs bekötve, őt kell megbüntetni az egyenruhásoknak.

A bírságösszegek 26 ezer forint, 19.500 forint és 13 ezer forint személyenként, attól függően, hol történt a szabálytalanság.

Sajnos a közlekedési balesetek statisztikái is igazolják, mennyire súlyos probléma ez manapság. A Vezess cikke szerint évente átlagosan 1500-an megsérülnek, és átlagosan százan meghalnak közlekedési balesetben Magyarországon, mert nem volt bekapcsolva a biztonsági övük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 4. szerda
Rozália
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?