16 °C Budapest
Itt a friss toplista, ezek most Magyarország kedvenc autói: új modell tarolhat a kereskedésekben?

Itt a friss toplista, ezek most Magyarország kedvenc autói: új modell tarolhat a kereskedésekben?

2024. június 4. 13:02

Nem lassít a magyar autópiac, 2024 első 5 hónapjában már 9,5 százalékkal több személygépkocsi állt forgalomba, mint a tavalyi év azonos időszakában. A friss adatokból kiderült, hogy a Suzuki folytatja a menetelést. Azt is megnéztük, melyek most Magyarország kedvenc autói - egy váratlan modell is megjelent a top5-ben.

A májusi adatok szerint 202-ben már 9,5 százalékkal több autó állt forgalomba Magyarországon, mint az előző év első 5 hónapjában.

A Datahouse friss összesítése szerint az elmúlt hónapban 9531 személyautó kapott magyar rendszámot, 3 hónap után először csökkent 10 ezer alá a szám, de még így is mondhatjuk, hogy folytatódik a szárnyalás. 2024-ben eddig 51 611 autó állt forgalomba Magyarországon, ez 2022 óta a legmagasabb szám.

A májusi hónapot magasan a Toyota nyerte 1325 forgalomba helyezéssel, a japán márka tudott egyedül 1000 darab feletti számokat hozni. Második a Volkswagen 889 darabbal, harmadik nem sokkal lemaradva a Suzuki 869-el. A Skoda szerezte meg a negyedik helyet 785 forgalomba helyezéssel.

Éves összesítésben még mindig a Suzuki viszi a prímet, az első öt hónapban 7446 darab állt belőle forgalomba Magyarországon, második a Toyota 6448 forgalomba helyezéssel, a harmadik helyen a Skoda áll jócskán lemaradva 4642 darab forgalomba helyezett autóval.

Ami pedig az értékesítési volumenek változását illeti, az idei első 5 hónapban 2023 hasonló időszakához képest óriásit ment a Nissan, amely 327 százalékkal több autót helyezett forgalomba, mint egy évvel korábban. Emellett a Suzuki a nagy nyertes, amely 96,2 százalékkal tudta növelni forgalomba helyezéseit. A harmadik legjobban a Tesla teljesített, amely a tevalyi számait 69,7 százalékkal múlta felül.

A lista másik végén a Ford áll, amely majdnem 39 százalékos csökkenést jelentett, de a Mazda és a Dacia is 20 százaléknál is nagyobb visszaesésben volt.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ez most Magyarország kedvenc autója

És akkor nézzük a modellek toplistáját: első helyen a Vitara áll 3776 forgalomba helyezéssel, és vélhetően ez a következő hónapokban is tetemesen növekedni fog, ahogy a kereskedők akciózva kiszórják a készleten maradt, modellváltás előtti darabokat. A második helyen változás történt az előző hónaphoz képest, májusban a Skoda Octavia (2867 db) megelőzte a Suzuki S-Crosst (2738 db).

A negyedik helyen tartja magát az új Nissan Nissan Quashqai 1457 forgalomba helyezéssel, ötödik pedig a Toyota Corolla, amelyből az év első öt hónapjában 1441 darab kapott magyar rendszámot.

Címlapkép: europe.nissannews.com

NEKED AJÁNLJUK
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 28. szombat
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?