Photograph of the odometer of a vehicle traveling at high speed on a motorway

Még mindig nincs vége a közúti száguldozásnak: lecsaptak a rendőrök, sokan fizethetnek

2024. május 29. 09:22

Mintha nem lehetne rávenni az autósokat, hogy hagyják abba a száguldozást, több ezer gyorshajtót fogott a rendőrség csak Bács-Kiskun megyében.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat - írja a rendőrség a hivatalos honlapján.

Három sofőrnek biztosan 117 ezer forintos bírságot kell fizetnie: egyikük Solt belterületén 102 km/h-val közlekedett, a másik autóvezető az 55-ös főúton hajtott 90 helyett 152 km/h-val, míg a harmadik szabálysértő a 451-es úton 70 km/h helyett 137-tel ment.

Vasárnap este 20 óra 35 perc körül Kiskunmajsa külterületén halálos baleset történt. Az 5402-es úton egy 22 éves szanki lakos megelőzött egy autót, majd a manőver befejezésekor fékezett, mivel egy balra ívelő útkanyarulathoz ért. Ekkor az autó keresztbe fordult, lesodródott az útpadkára, majd a fűre, ahol egy fának csapódott. A karambolban a fiatal sofőr olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A történteket a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17