11 °C Budapest
ORANGEBURG, SOUTH CAROLINA - SEPTEMBER 20:  US Vice President Kamala Harris and U.S. Secretary of Education Miguel Cardona (not pictured) attend a panel discussion with nine outstanding scholars at Claflin University on September 20, 2022 in Orangeburg, South Carolina. Topics included voter registration, mental health, and entrepreneurship. Harriss visit coincided with National Voter Registration Day and HBCU (Historically Black Colleges/Universities) Week. (Photo by Colin Myers/Claflin University/HBCU via Getty Images)

Óriási egészségügyi reform érik: ez nagy súllyal eshet a latba a közelgő választásokon

2024. október 3. 16:49

Az egészségügyi ellátás kérdése ismét előtérbe kerülhet a 2024-es amerikai elnökválasztási kampányban. Kamala Harris alelnök és kampánycsapata fokozott erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a téma központi szerepet kapjon - számolt be a CNN.

A Harris-kampány nemrég egészségügyi reklámkampányt indított, amely többek között az Obamacare védelmére és a gyógyszerárak csökkentésére összpontosít. Emellett egy 43 oldalas jelentést is közzétettek, amely Donald Trump és alelnökjelöltje, JD Vance egészségügyi elképzeléseit bírálja.

Larry Levitt, a KFF egészségügyi politikáért felelős ügyvezető alelnöke szerint "a demokraták mindig az egészségügyről akarnak beszélni, mert politikai előnyük van a republikánusokkal szemben a kérdésben a választókkal szemben". Egy friss felmérés szerint az amerikai felnőttek kétharmada úgy véli, hogy az egészségügy nem kap elég figyelmet a kampányban. Sarah Fioroni, a Gallup vezető kutatója hangsúlyozta: "Az amerikaiaknak fontos az egészségügy. Tudni akarják, hogy a jelöltek hogyan állnak az egészségügyhöz."

Harris és Trump is ígéretet tett az egészségügyi ellátás megfizethetőbbé tételére. Harris tervei között szerepel az Obamacare támogatások állandósítása, az inzulinár-plafon kiterjesztése és a Medicare gyógyszerár-tárgyalások felgyorsítása. Trump korábban az Obamacare hatályon kívül helyezését szorgalmazta, de újabban azt állítja, hogy megmentette a törvényt. Egy szeptemberi vitán azt mondta: "Vannak elképzeléseim egy tervről."

A Harris-kampány azzal vádolja Trumpot és Vance-t, hogy terveik veszélyeztetnék a már meglévő betegségekkel rendelkezők biztosítási fedezetét. A Trump-kampány ezzel szemben azt állítja, hogy az elnök "rendkívül tisztában van az országunk egészségügyi küzdelmeivel" és célja az egészségügyi ellátás megfizethetőbbé tétele.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 3. csütörtök
Helga
40. hét
Október 3.
A mosoly világnapja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?