Eladó a Dunakeszi dunapart kedvelt étterme és panziója, a Park Café: az ingatlanért 490 millió forintot kérnek, 140 fős étterem és 7 szobás panzió is...

A strandbüfék és a street food árusító helyek nyári szezonális ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 3,3 millió forintos bírságot szabott ki 48 eljárásban, és 205 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból, 703 ezer forint értékben.
A hatóság közleménye szerint vegyes eredménnyel zárult az 346 vendéglátó egységre kiterjedő országos ellenőrzés. A szakemberek számos egységben találtak lejárt termékeket, továbbá a higiéniai feltételek, az alapanyagok tárolása és nyomonkövetése, valamint a dolgozók egészségügyi alkalmasságának igazolása körül is merültek fel problémák. Az esetek 11,5 százalékában tapasztalták a takarítás hiányosságait, és a fertőtlenítő kézmosáshoz szükséges kellékek hiányát, valamint a vendéglátóhelyek 10,2 százalékában problémát jelentett a készételek tárolása.
Csaknem minden tizedik vendéglátóhelynél hiányzott a dolgozók egészségügyi könyve, a fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát. A hatósági felügyelők több esetben (7 százalék) tapasztalták, hogy az alapanyagok nyomonkövetését nem biztosították, illetve lejárt minőségmegőrzési- és fogyaszthatósági idejű termékeket tároltak.
A Nébih augusztus 15-ig tartó ellenőrzés-sorozatának további részében fesztiválok és Balaton környéki vendéglátóhelyek vizsgálatára is sor kerül. Továbbá kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális gyümölcsökre és zöldségekre, grillsajtokra, növényvédőszerekre, macskák számára engedélyezett külső élősködők elleni készítményekre és az élőállat-szállítmányokra - sorolták a közleményben.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Egy jó szörp titka: így lett a házi receptből sikeres vállalkozás
A semmiből indulva vált országosan ismert prémium márkává a Mayer szörp.
Portfolio Gen Z Fest 2025


