London egyik legkedveltebb áruházában, a Selfridges-ben kapható a világ legdrárább, 1800 fontot (547 ezer forint) érő Ibérico sonkája.
A több mint 7 kilogramos sonka eredetiségét DNA bizonyítvány tanúsítja, mint általában Manuel Maldonado spanyol sonkamester összes termékét. Maldonado eredetileg 50 ibériai sertést - pata negrát - választott ki, melyeket extra körülmények között, Extremadura tartomány üves-bükkös domboldalain neveltek. Hízlalásuk utolsó fázisában a fekte sertéseket kizárólag makkal etetik, ezáltal lesz különleges ízű a húsuk.
A sertés egész évben a szabadban él, sokat mozog, s az utolsó 4-5 hónapban gyakorlatilag csak makkot eszik, méghozzá minimálisan napi három kilót. Vágás, illetve feldolgozás után az iberico-sonka átlagosan kilónként egy napot áll a sóban, ezután megy a szárítóba, ahonnan félév után leviszik a sonkát a pincébe, hogy egyenletes hőmérsékleten további 24-36 hónapot érlelődjön. A minőség az érés hosszától és a comb méretétől is függ.
A Selfridges üzletében most eladásra kerülő sonkát három évig érlelték, mielőtt ládába helyezték, és Londonba szállították.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
30 éve együtt – az INTERSPAR múltja, jelene és jövője (x)
A SPAR Magyarország nem csupán egy új üzlettípust hozott be az országba, hanem egy modern, kényelmes és családbarát vásárlási élményt is, amely azóta is milliók mindennapjainak része.
Portfolio Gen Z Fest 2025


