13 °C Budapest

Pénzügyőrökre támadtak a cigarettacsempészek

Pénzcentrum
2008. június 4. 09:02

A tiszabecsi Vámhivatalnál a hétvégén jelentkezett belépésre Ukrajnából két litván család egy Fiat és egy Mercedes típusú lakóautóval. Az utasok a pénzügyőröknek nem jelentettek be vámköteles árut és azt mondták, hogy a Balatonra indultak kirándulni. Első ránézésre ez igaznak is tűnt, hiszen a lakóautókban csónakok, horgászbotok és napernyők is be voltak pakolva. A vámhivatal munkatársainak azonban mégis gyanús volt az utasok viselkedése, ezért tételesen átvizsgálták a járműveket.

Kiderült, hogy a magyar tengerre induló lakóautók csempészetre vannak házilag átalakítva, a csomagtér és az utastér közötti üregekben tengernyi cigarettát találtak a vámosok. Az egyik járműben 7 ezer, a másikban pedig több mint 9 ezer doboz ukrán zárjegyes füstölnivaló volt elrejtve, amelyek értéke közel 8 millió forint.
Az egyik jármű utasai olyan nehezen dolgozták fel a lebukást, valamint a cigaretta és az átalakított lakóautók lefoglalásának tényét, hogy ketten rátámadtak az intézkedő pénzügyőrökre. Rövid dulakodás után mindkét litván csuklóján kattant a bilincs.

A vámhivatal így nemcsak csempészet, hanem hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének bűncselekménye alapos gyanúja miatt is eljárást indított a litvánok ellen.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?