1700 milliárd dolláros forgalom

Pénzcentrum
2006. február 27. 14:44

A MasterCard International ma nyilvánosságra hozta a teljes 2005-ös év üzleti eredményeit, mely szerint mind a dollárban számított forgalom, mind a kártyás vásárlások száma kétszámjegyű növekedést ért el.

A MasterCard International ma nyilvánosságra hozta a teljes 2005-ös év üzleti eredményeit, mely szerint mind a dollárban számított forgalom, mind a kártyás vásárlások száma kétszámjegyű növekedést ért el.
2005-ben a bankkártya birtokosok világszerte 749,3 millió MasterCard márkájú kártyát használtak több, mint 19,1 milliárd tranzakció során. A MasterCard bankkártyákkal bonyolított forgalom pedig 1700 milliárd dollár volt, mely 11,9%-os növekedést jelent 2004-hez képest.
“A MasterCard innovatív PayPass, érintés nélküli fizetési megoldásai az erős, globális márkajelenléttel, valamint az élvonalbeli adatfeldolgozási szolgáltatásokkal párosulva tartják továbbra is lendületben cégünk növekedését” mondta el Alan Heuer, a MasterCard vezető tisztviselője.
A MasterCard 2005-ben elért jó teljesítménye mind a hitel, mind a betéti kártyaprogramok sikerének tudható be. A hitel és charge programok 9,2 %-os növekedéssel több, mint 1300 milliárd dollárt mozgattak, míg a betéti kártyakonstrukciók forgalma 23,6%-kal 347,3 milliárd dollárra nőtt.
A kártyabirtokosok 19,1 milliárd alkalommal használtak MasterCard márkájú plasztikot (a Maestro® és Cirrus® kártyákat nem ideértve) és ezzel 1700 milliárd forgalmat generáltak, mely tartalmazza a vásárlási és a készpénzfelvételi forgalmat is.
A múlt év végére a MasterCard világszerte közel 25 000 tagintézménye 749,3 millió MasterCard márkájú kártyát bocsátott ki, mely 10,5%-os növekedést jelent 2004-hez képest.
A MasterCard kártyás vásárlások forgalma is határozott emelkedést mutatott, így 2005 végére a költések volumene 13,7%-kal 1,2 billió dollárra emelkedett.
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 18. 21:17