Ha költségeik tovább nőnek az következő hónapokban, újabb több száz vendéglátóhely mehet csődbe az ország minden pontján - írja a Napi Gazdaság.
A lapnak nyilatkozó vendéglátósok szerint az alapanyagárak további emelkedése, a fizetőképes kereslet csökkenése és az erősödő forint maga alá temetheti a hazai vendéglátóipart. Nagy problémák mutatkoznak az elmúlt években, leginkább hitelből fejlesztett, nívós vendéglátóhelyeknél is. Biztos, hogy az élelmiszerek drágulása - ami energiaár-emeléssel is párosul - tovább gyorsítja majd a negatív folyamatot.
Elemzők szerint méreteit tekintve a legnagyobb gondok a balatoni vendéglátásban lehetnek. A tavalyi csapnivaló fő- és utószezon több száz vendéglátóhelyet vitt csődbe, és úgy tűnik, a téli remények is délibábnak bizonyultak. Az elmúlt egy-másfél évben az ágazat szereplői szinte minden tartalékukat felélték.
"Gyakori tévhit, hogy fenntarthatóan élni drága. (...) Pedig a fenntarthatóság sokkal gazdaságosabb" - Hegedűs Kristóf.
Egy fiatal közgazdász házaspár miért dönt úgy, hogy a budapesti életet hátrahagyva a Mátrába költözik, és megment egy 3,2 hektáros, kivágásra ítélt gyümölcsöskertet?
A környezettudatos, fenntartható életmód kialakítása mindannyiunk közös érdeke.
Anita a kislányának keresett használt télikabátot az online piacon, de a hatalmas kínálat ellenére sem találta meg, amit keresett. Így született meg a Ruhacsúszda ötlete.
-
Meghívó (x)
XXVII. közgyűlését tartja az MGYOSZ
-
Műtárgyak, mint befektetés: trend vagy lehetőség? (x)
Rolex és Vaszary uralják ma az értékkövető piacot
Portfolio Gen Z Fest 2025


